YSL Mon Paris - MyBeautyColumn.com
Parfemi, Telo

YSL Mon Paris Parfem

Nema sumnje da je grad svetlosti oduvek bio inspiracija mnogim umetnicima. U parfemskom svetu, neke od nalepših posveta Parizu i Parižankama dolaze od čuvenog kreatora Yves Saint Laurent-a. Nakon Paris-a lansiranog 1983. i Parisienne iz 2009, novi omaž gradu ljubavi je YSL Mon Paris parfem.

Mon Paris je opisan kao “beli chypre” miris i predstavljen kao moderna mirisna interpretacija slobodne ljubavi, oslobođene svih prepreka, posvećena i intenzivna. U dizajnu bočice ogleda se zaostavština legendarnog kreatora. Pravougaoni oblik ukrašen mašnom podseća na ženski smoking – jedan od ključnih komada garderobe koji su ga proslavili.

Yves Saint Laurent Mon Paris Eau De Parfum - MyBeautyColumn.comGornje note: jagoda, malina, kruška, kalabrijski bergamot, kalon, narandža i mandarina
Srednje note: datura, božur, cvet narandže, arapski jasmin, kineski jasmin
Donje note: beli mošus, indonežanski i gvatemalski pačuli, ambroksan, kedar, mahovina, vanila

Otvaranje je slasno. Sočna i slatka jagoda, malina i malo kruške lepo su izvedene, nema sintetičkih primesa. Vrlo brzo se mešaju sa floralnim notama i pačulijem koji je na mojoj koži dosta izražen i, čini se, daje zanimljiv balans, ne dopušta da miris ode u preslatku, over-the-top kategoriju. Kasnije je drvenast, sa tragovima zelenih nota, pomalo topao, pomalo rezak.

parfem-shop-parfem-centar-iskustva-ysl-mon-parisAko bih morala da ga smestim u neke kategorije, rekla bih da je ovo parfem pre za proleće ili možda jesen, a lično bih ga nosila gotovo ceo dan – i na jutarnju kafu, i na romantičnu večeru. Postojanost na mojoj koži mu je oko 5-6 sati, s tim da se u prvih sat ili dva najjače “čuje”. Naprskan na kosu ili odeću traje znatno duže, i do 24 sata.

Jasno je da YSL Mon Paris spada u grupu takozvanih “modernih” parfema kojima su primarni target milenijalci. Ipak, moram da napomenem da se veoma dopao mojoj mami, ali i mlađoj sestri, tako da kao i uvek kada su parfemi u pitanju – sve je stvar ukusa. :) Za one koji imaju već iskustva sa novijim Yves Saint Laurent mirisnim kompozicijama možda će značiti i utisak da je Mon Paris mladalačkiji i razigraniji u odnosu na YSL Manifesto, dok je YSL Black Opium gušći, slađi i topliji u direktnom poređenju.

Yves Saint Laurent Mon Paris Eau De Parfum - MyBeautyColumn.comPreporučene maloprodajne cene za YSL Mon Paris parfem su: 30 ml – 6493 RSD, 50 ml – 9974 RSD, 90 ml – 12983 RSD.

Jeste li probali neki od YSL parfema? U kom parfemu uživate ovih dana?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maja 06/06/2017 at 18:15

  Cinema! Najlepsi Ysl parfem :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 07/06/2017 at 20:11

   Cinema je zaista diiivan <3 <3

 • Reply Sladjana Marjanovic 13/06/2017 at 20:09

  Da, predivan je ♡

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 03/07/2017 at 13:36

   ♡ ♡ ♡

  Leave a Reply

  Antispam kod *