Catrice HD Liquid Coverage Foundation & Catrice Liquid Camouflage Concealer - Review & Swatches - MyBeautyColumn.com
Lice, Šminka

Catrice HD Liquid Coverage Tečni Puder
i Liquid Camouflage Korektor

Sigurna sam da ste već videle, a možda i koristile, dva proizvoda iz Catrice asortimana o kojima se u poslednjih godinu dana najviše priča. Ni ja nisam odolela a da ne isprobam Catrice HD Liquid Coverage tečni puder i Liquid Camouflage korektor za prekrivanje podočnjaka, a nakon nešto više od šest meseci korišćenja vreme je da prenesem svoje utiske i kažem vam da li ću ove proizvode ponovo kupiti…

Catrice Liquid Camouflage ConcealerCatrice Liquid Camouflage ConcealerCatrice Liquid Camouflage Concealer je korektor visoke prekrivne moći, vodootporne formule. Smešten je u standardnu ambalažu, sličnu sjajevima za usne, sa sunđerastim aplikatorom. Prva stvar koju primetim kada ga otvorim jeste veoma jak cvetni miris, slobodno mogu reći da je ovo najmirisniji korektor sa kojim sam se srela. Ne, nije mi izazvao iritacije ili crvenilo, ali ne znam čemu tolika količina parfema u proizvodu koji ide na osetljivu okoloočnu regiju… U smislu intenziteta pigmenta i prekrivanja spada u srednje ka jače pigmentovane. Srednje izražene podočnjake će dobro prekriti dok sa onim malo tamnijim biće potrebno nadograđivanje. Međutim, ako imate borice oko očiju postoji dobra verovatnoća da će ih ovaj korektor istaći, naročito ako ga nadogradite u dva ili više slojeva. Tako je bar na mojim podočnjacima, sa jednim slojem, tanjim – to izgleda dobro. Deblji nanos ili više slojeva ipak umeju da istaknu borice.

Kada govorimo o trajnosti, nakon nekih 5 sati počinje da bledi, ali se ne skida u potpunosti još sigurno 2-3 sata. Dolazi u dve nijanse (ili tri – nisam sigurna da li uvozimo novu 005 nijansu?), obe su dosta svetle ali oksidiraju (o tome više nešto kasnije). Nijansa koju imam 020 je tamnija od dve ponuđene i ima topli ton.

Catrice HD Liquid Coverage FoundationCatrice HD Liquid Coverage FoundationCatrice HD Liquid Coverage tečni puder obećava matiranje, efekat druge kože i trajnost do 24h. Stiže u elegantnoj staklenoj bočici sa pipetom za koju mogu reći da zaista lepo izgleda, ali u smislu praktičnosti nije najzahvalnija. Bočicu je pre upotrebe potreno protresti i znate kako već ide, pipeta ponekad istisne više pudera nego što želim, poneka kap kapne i gde ne treba, a kada sam pri kraju sa puderom i želim da izvučem poslednje mililitre – to teško ide.

No, kada je puder dobar sve to stavljam sa strane. A ovaj ima čime da se pohvali. Daje srednje ka jače prekrivanje i može se nadograditi a da ne izgleda kao maska, zapravo, izgleda dosta prirodno s obzirom na intenzitet pigmenta. Lepo se nanosi bez obzira na korišćeni alat i ne suši previše brzo, a kada se osuši prilično je postojan. Na mom licu daje polu-mat finiš koji mi se dopada, dovoljno mi matira kritičnu T-zonu, a opet ne učini da lice izgleda umrtvljeno. Čelo i nos prosijaju posle neka 3 sata bez matiranja blot puderom (u zimskom periodu bilo je oko 4 sata), a skidanje sa T-zone kreće nakon nekih 6 sati. Na mojoj mešovitoj koži, obrazi su trenutno nešto suvlji i tu se zaista dobro drži, kada uveče skidam šminku primetim da nema značajnijih promena u smislu postojanosti. Sviđa mi se što ne ističe dehidrirane delove, no, ume da se uvuče u fine linije posle nekoliko sati nošenja, pa verujem da ne bi bio najbolji izbor za zrelu kožu.

Catrice HD puder dolazi u 4 nijanse i sve se čine prilično svetle, mada sam zapazila da na meni lagano oksidiraju. Nije to neka drastična promena boje, tek pola nijanse do nijansu, ali ja je ipak primećujem. Imajte u vidu da ovo nije pravilo, tj. prilično je individualno – ima devojaka kojima se to ne dešava, ali ima i onih kojima postane za dve nijanse tamniji. Moj savet je da ne kupujete na slepo nego probajte i sačekajte desetak minuta pa vidite kako se puder ponaša. Što se tiče dve nijanse koje posedujem – najsvetlija ponuđena nijansa 010 nakon oksidacije se dosta dobro uklapa u moju boju tena, dok je 030 nešto tamnija i toplija, te se nadam da će biti bolji izbor za letnji period. Dupli svočevi na narednim fotografijama su tu da pokažu laganu promenu boje kod pudera i nešto izražajnije oksidiranje kod korektora. Tamniji svočevi su naneti 5-10 minuta pre svetlijih.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation & Catrice Liquid Camouflage Concealer SwatchesCatrice HD Liquid Coverage Foundation & Catrice Liquid Camouflage Concealer SwatchesSve u svemu, tečni puder sam kupila ponovo, smatram da mom mešovitom tipu kože odgovara i dopada mi se kako se drži i izgleda na licu, a preporučila bih ga i masnoj i normalnoj koži. Korektor, iako je solidan za taj novac, neću ponovo kupiti jer već imam neke draže, koji mi više odgovaraju. Njega preporučujem mlađim devojkama koje nemaju fine linije i isušenu regiju oka.

Cena Catrice HD Liquid Coverage tečnog pudera je oko 900 RSD, a Liquid Camouflage korektora oko 450-500 RSD i kod nas su dostupni u DM drogerijama.

 Da li ste isprobali ove proizvode? Kakvo je vaše iskustvo?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jelena 24/05/2017 at 09:23

  Odavno nisam pročitala recenziju sa kojom bih se više složila, kao da si moje utiske prenela. :)

  Imam i korektor i puder, nažalost moraću da čekam leto da bih koristila puder jer mi nijansa posle kratkog vremena oksidira, pa tako tamnije ne izgleda lepo. Obzirom da je to 040 nijansa, jedina opcija mi je da kupim neku svetliju, pa da mešam dok još malo ne potamnim. Korektor mi je pri kraju i da imam malo svetlije kolutove oko očiju verovatno bih kupovinu ponovila, ali ovako kada stavim dva sloja, koja će prekriti dovoljno, istakne i one borice koje se bez korektora ne vide, tako da se sa njim pozdravljam čim ga potrošim. :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 26/05/2017 at 17:40

   Sasvim smo saglasne oko utisaka, za korektor pogotovo :D
   Znači i na tebi puder oksidira, eh, šteta :( Mešanje sa svetlijom nijansom uopšte nije loša ideja, verujem da ću i ja nešto slično pokušati sa ove dve nijanse na leto :)

 • Reply Jelena 28/05/2017 at 12:50

  Kako ja volim ovaj korektor. Letnje vreme je pravo vreme za njega. Prvo sam ga kupila iz znatiželje, a onda se vratila i napravila zalihe. Iako imam suvu kožu, za leto mi je odličan. Nisam primetila da mi se uvlači u borice, ali ja okoloočnu regiju hidriram do iznemoglosti. Moje podočnjake je nemoguće prekriti tako da se ne vide (čije je moguće, bez korišćenja PS :D ), ali ovaj mi tako lepo posvetli problematičnu zonu. Prošlo leto sam nosila njega i sloj kuglica preko i milina.

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 29/05/2017 at 14:33

   Znam da ga mnogi vole i bila sam ubeđena da će i meni biti sjajan, ali to nadograđivanje ne ide :( Ne volim kad korektori ističu borice, pa to ti je! :D
   Daću mu šansu na leto još koji put i baš ću pokušati sa Guerlain kuglicama, hvala ti na predlogu <3 :)

  Leave a Reply

  Antispam kod *