Make Up For Ever Excessive Lash Mascara & Aqua XL Eye Pencil
Lice, Šminka

Make Up For Ever:
Excessive Lash Maskara & Aqua XL Olovka Za Oči

Pred početak letnje sezone Make Up For Ever je lansirao dva nova proizvoda – Excessive Lash maskaru i Aqua XL vodootporne olovke za oči. Kako su oba proizvoda namenjena šminkanju oka odlučila sam da ih spojim u jednu recenziju i pokažem vam kako izgledaju na meni…

MUFE Excessive Lash Maskara

Kada su u pitanju maskare, najsvežiji primerak je upravo Excessive Lash. Moram priznati da sam jedva čekala da se družimo jer su do mene stizali dobri komentari, a i opis je delovao obećavajuće. Ukratko, iz MUFE-a kažu da Excessive Lash daje dramatičan izgled trepavica i kreira dugotrajan panoramski volumen bez stvaranja grudvica.

Make Up For Ever Excessive Lash MascaraPakovanje je prepoznatljiva tamna tubica u kojoj je 8,5 ml maskare. Četkica je tanka, sa kratkim čekinjama zbog čega je prilaz korenu trepavica maksimalno olakšan i generalno je laka za rukovanje. Maskara nema miris, tj. parfemska komponenta nije dodata (ukoliko vas zanima kompletan sastav – klik!), a boja je standardna crna.

Make Up For Ever Excessive Lash MascaraFormula je izuzetna. Uvek govorim kako se na mojim trepavicama retko koja maskara ne razmrlja, čak i kada nije ovako toplo vreme, a Excessive Lash ne mrda. I na donje trepavice mogu da je nanesem i budem mirna, što je u mom slučaju gotovo neverovatno. Ne znam kako su uspeli da naprave formulu koja se tako dobro drži na trepavicama a sa druge strane sasvim lagano skida dvofaznim skidačima…

Kada pričamo o efektu, prvi utisak je da znatno podiže trepavice i produžava ih. Uvijač nije neophodan, a ukoliko se ipak odlučim da ga upotrebim naknadno nanošenje maskare neće uticati na spuštanje i otežavanje trepki. Volumen nije toliko primetan i za moje pojmove “drama efekat” izostaje, pre bih rekla da na mojim trepavicama ostavlja utisak dobre i uredne maskare za svakodnevno šminkanje. Znam da dosta žena upravo ovakav izgled preferira, pa verujem da bi Exessive Lash bila dobar izbor za njih. Evo kako maskara izgleda u dva sloja na meni, bez prethodnog uvijanja trepavica.

Make Up For Ever Excessive Lash Mascara Swatch Before & After

MUFE Aqua XL Vodootporna Olovka Za Oči

Novitet u MUFE asortimanu su i Aqua XL vodootporne olovke za oči koje dolaze u 20 boja: od klasičnih nijansi poput crne, bele i braon preko ljubičastih, pa sve do plavih, zelenih i jedne žute, sa mat, satenskom, metalik ili dijamantskom završnicom. Prema deklaraciji proizvođača reč je o olovkama koje su dugotrajne, vodootporne i veoma pigmentovane. Meni je pripala M-26 Matte Pastel Blue, pastelno tirkizno plava nijansa mat finiša, te će se ova recenzija odnositi isključivo na nju.

Make Up For Ever Aqua XL Eye PencilDakle, radi se o olovci na zarezivanje koja ima 1,2 grama što je neka standardna gramaža. Tekstura je nešto mekša, lepo klizi pri aplikaciji i uopšteno gledano dobro je pigmentovana s tim da za zaista punu, ravnomernu i intenzivnu boju potrebno 2-3 puta preći, naročito prilikom nanošenja na vodenu liniju. Nakon aplikacije brzo se setuje pa ukoliko planirate da je nosite kao senku potrebno je odmah blendati.

Make Up For Ever Aqua XL pencil M-26 Matte Pastel BluePrilikom pripremanja za današnji tekst pročitala sam da su vodootpornost testirale sinhrone plivačice i potvrdile istu, a ja samo mogu da dodam da se ova nijansa običnom vodom ne skida sa oka, ali je vrlo lako ukloniti uljanim sredstvima. Ono što je po mom mišljenju izdvaja od svih olovaka za oči koje posedujem je njena trajnost na vodenoj liniji. Iako ne nosim olovke na ovaj način jer smatram da mi ne stoji, svaku stavim i na taj test i za sada se MUFE Aqua XL pokazala najbolje, daleko bolje od npr. Urban Decay 24/7. Pet sati je najduže što sam je nosila i tek tada je počela lagano da bledi na delu koji je najbliži oku. Sve u svemu, ovo je novitet vredan pažnje čije proširenje asortimana očekujem u budućnosti, jer iako ima zaista fenomenalnih nijansi i već jednim okom gledam na divne braon i ljubičaste, nalazim da jedna boja nedostaje – popularna bež, tj. nude  :)

Evo kako M-26 nijansa izgleda na ruci i na mom oku (Korišćeni proizvodi: MUFE Aqua XL M-26 na vodenoj liniji, na kapku i pregibu Chanel Stylo 147 Caroube, uz liniju trepavica novi Sephora Colorful ajlajner 12 Animal Instinct, MUFE Excessive Lash maskara).

Make Up For Ever Aqua XL pencil M-26 Matte Pastel Blue SwatchMake Up For Ever Aqua XL pencil M-26 Matte Pastel Blue SwatchCena Make Up For Ever Excessive Lash maskare je 3360, a Aqua XL vodootporne olovke 2560 dinara.

Kako vam deluju Make Up For Ever noviteti? Koji vam se više dopada?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Nikolina 26/07/2016 at 11:23

  Uh moram onda pogledati olovke ako su već tako dugotrajne, samo u nekoj drugoj boji. :D Maskara me nešto nije impresionirala. :O :D

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 26/07/2016 at 13:03

   Ova nijansa je odlične trajnosti, planiram i ja odlazak do MUFE-a zbog njih :D Maskara je, verujem, bolja na gušćim trepkama, a moje definitivno ne spadaju u tu kategoriju, avaj :)

  Leave a Reply

  Antispam kod *