Make Up For Ever HD Pressed Powder
Lice, Šminka

Make Up For Ever HD Pressed Powder

Dugogodišnji problem zvani masna T-zona i interesovanje za proizvode namenjene ulepšavanju tena doveli su do toga da probam dosta završnih pudera i postanem prilično zahtevna kada je u pitanju ovaj komad šminke. Za retko koji bih mogla reći da me oduševio već pri prvom susretu, a Make Up For Ever HD Pressed Powder-u je pošlo za rukom upravo to. U ovom tekstu ću pokušati da dočaram zbog čega zauzima posebno mesto mojoj kolekciji sličnih proizvoda i uputim na način aplikacije za koji smatram da je najbolji…

MUFE HD Pressed PowderMake Up For Ever (u daljem tekstu MUFE) HD Pressed Powder presovani transparentni puder pripada veoma popularnoj high definition liniji proizvoda koja je dizajnirana sa ciljem da omogući savršenu šminku koja prirodno izgleda kako uživo, tako i pred okom profesionalne HD kamere (nešto više o tome i Ultra HD tečnom puderu iz iste linije u ovoj recenziji). Pored verzije u kamenu postoji i ona u prahu, a treba napomenuti i da se s vremena na vreme u našim Seforama ovi proizvodi mogu naći u okviru setova (ali u manjoj veličini tj. manjoj gramaži), što možda nije loša ideja za one koji bi da se upoznaju sa HD puderom ali i drugim MUFE proizvodima.

Ambalaža bi se mogla okarakterisati kao jednostavna i praktična, sa ogledalom ispod poklopca i bez dodataka u vidu četkica ili sunđera. Moram da spomenem da sam generalno zadovoljna kvalitetom pakovanja kada je MUFE brend u pitanju, sva izgledaju kao prvog dana korišćenja, slova nisu izgrebana, ništa nije polomljeno i ne otvaraju se u torbi ili neseseru. Sve to važi i za ovaj puder koji je već dosta kilometara prešao sa mnom. Za one koji ne vole parfemisanu kozmetiku treba napomenuti da puder nema miris, a evo kako izgleda lista sastojaka…

Make Up For Ever HD Pressed Powder IngredientsJoš jedna osobina karakteristična za sve MUFE proizvode sa kojima sam se srela je divna tekstura. Sećam se da sam se prijatno iznenadila kada sam prvi put dodirnula sam puder – pigmenti su tako fino mleveni da pod prstima tekstura deluje neverovatno svilenkasto. Naravno, kasnije su se i drugi brendovi oslanjali na siliku da bi dobili taj svilenkasti efekat, ali ovde nije samo taj jedan sastojak u pitanju, već upravo njihova kombinacija i tehnologija finog mlevenja. To su razlozi zašto je ovaj puder apsolutno transparentan i ukoliko se nanese na pravi način, bukvalno se ne može primetiti na licu.

Make Up For Ever HD Pressed PowderBoja pudera je u ambalaži bela, ali pri aplikaciji na koži ne ostavlja boju i nema pokrivnu moć. Matiranje, ono prirodno, bez brašnastog efekta i osećaja težine je nešto što možete očekivati, kao i fino setovanje šminke i produžavanje trajnosti prethodno nanete podloge. Ipak, ono što ga izdvaja od sličnih matirajućih/završnih pudera jeste što najbolje oponaša efekat blago fotošopovanog lica. Naravno, radi se o suptilnoj promeni, ali istina je da na neki prirodan, nenametljiv način ispolira lice, tj. sve što smo pre njega naneli izgleda lepše, ujednačenije i zaglađenije. Ne nakuplja se u porama i borama i gotovo niko neće primetiti da je tu, ali će ten izledati “upeglanije”.

Za ovakav efekat neophodni su laka ruka i rastresita četka. Guste, kabuki četke ili tehniku “kuvanja” pudera/korektora (baking foundation ili cooking concealer) ne razmatrajte, naročito ukoliko znate da će vas fotografisati uz upotrebu blica. Nažalost, ovakva svetlost reflektuje pigmente te se može desiti da na fotografijama imate duh-belo-lice ili vidljive tragove belog pudera (setite se samo Nicole Kidman slučaja). Dakle, najbolji efekat se postiže stavljanjem vrlo tankog sloja, u tom slučaju puder je neprimetan, a lice izgleda lepše i uživo i na fotografijama.

MUFE HD Pressed PowderZanimljivo je da je teksturu proizvoda u panu bilo nemoguće uslikati dok je puder bio sasvim nov, aparat nikako nije mogao da fokusira površinu što nije slučaj sa ostalim puderima u kamenu koje posedujem. Prethodna fotografija je nastala ovih dana, kada je puder već dosta korišćen i ima neravnine u teksturi koje je makro objektiv uspeo da uhvati. A evo kako izgleda sam proizvod pokupljen prstom, dok je na drugoj fotografiji swatch-ovan iz desetak poteza, dakle zaista u debelom sloju, čisto da vidite kako ne treba. :)

Make Up For Ever HD Pressed Powder swatchMake Up For Ever HD Pressed Powder swatchOno što će možda nekoga odbiti je odnos količine i cene, puder teži 6,2 grama i cena mu je preko 4000 dinara (davno je kupljen pa se tačnog iznosa ne sećam), ali istina je da se sporo troši, naročito ako se koristi na prethodno opisan način. U svakom slučaju, ako tražite puder koji fino matira, ne vidi se na koži i daje efekat upeglanog makeup-a, Make Up For Ever HD Pressed Powder bi mogao biti proizvod u koji ćete se zaljubiti.

Kakvo je vaše mišljenje o HD puderima? Da li ste koristile neki od HD pudera u kamenu ili prahu?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Oboji život 29/03/2016 at 10:39

  Nikako da na red stigne i MUFE, a ovakvih pudera na lageru imam bezbroj, baš zbog identičnog problema sa T zonom. Izbegavam one koji na licu ostavljaju taj brašnjav izgled i retko kad pronađem proizvod koji lepo matira, a na licu je neprimetan. Jeste mu cena jača, ali ako uspeva da postigne ove željene rezultate vredi uložiti u njega.

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 07/04/2016 at 14:09

   Veruj, ovo je nešto divno! :D Što se tiče matiranja preporučujem da ga sledeći put u Sephori probaš na licu, jedino tako možeš znati koliko dugo će ti držati T zonu i da li u tom pogledu ispunjava tvoje zahteve :) Na licu je neprimetan – to garantujem! :D

 • Reply Šminka je ljubav 29/03/2016 at 12:15

  Nijedan, ali nijedan puder nije mi dobar koliko ovaj, ostavio je čuveni MAC Blot daleko iza sebe! Odlično si ga predstavila :-)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 07/04/2016 at 14:23

   Kada si jednom prilikom napisala da je “za klasu bolji od Blota”, znala sam da moram da ga probam :D Hvaaalaaa :D

 • Reply Fifty And Polished 29/03/2016 at 12:42

  Sa zadovoljstvom citam ovakve postove o produktima o kojima sama ne znam mnogo ili nemam iskustva (moj fokus je pretezno na preparativi), a u ovom tvom je zaista dosta informacija o HD puderima koje nikada nisam koristila.Lepa rezenzija

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 07/04/2016 at 15:37

   HD puderi su jedna vrlo zanimljiva tema, doduše, meni je sve što ima veze sa tenom zanimljivo, pa se uvek raspišem :D
   Hvala ti, drago mi je ako je bilo interesantno <3

 • Reply Beauty Almanah 01/04/2016 at 17:38

  Post me je baš zainteresovao da probam ovaj puder. Nisam do sada ništa slično koristila jer sam se plašila da će da mi se vide bore i pore od suvih pudera. Hvala na recenziji :).

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 07/04/2016 at 15:55

   Ovo je jedan od onih koje vredi probati :) Nanesen u tankom sloju na meni ih ne ističe, ali ako nisi ništa slično koristila možda bi mogla da poneseš svoju četku i probaš ga na licu, tako ćeš znati da li ti odgovara :)

  Leave a Reply

  Antispam kod *