Givenchy L'Ange Noir Parfem
Parfemi, Telo

Givenchy L’Ange Noir Parfem

Nakon velikog uspeha Ange ou Demon i Ange ou Demon Le Secret, Givenchy anđelima i demonima prošle godine pridružio se novi tamni anđeo. U crnoj staklenoj bočici, prekrivenoj lakom i šljokicama, stiže nam Givenchy L’Ange Noir parfem – upečatljiv, karakteran i moderan.

Givenchy L'Ange Noir FragrancePuderasto-florijentalna kompozicija je inspirisana pravcem film noir i zavodljivom pojavom femme fatale. Ona je elegantna, hrabra i zagonetna, baš kao i parfem koji nosi…

Gornje note: bergamot, ružičasti biber i sveži badem.
Srednje note: beli iris i crni susam.
Donje note: amber i zrna tonke.

Iako umnogome drugačiji od svojih prethodnika, L’Ange Noir nastavlja započetu priču o dualnosti i dokazuje da se suprotnosti privlače. Svetlost belog irisa je u kontrastu sa tamom crnog susama, kao i svežina bergamota sa toplinom tonke.

Givenchy L'Ange Noir Eau De ParfumBočica oštih linija asocira na raskošnost i enigmu karbonada, crnog dijamanta. Ako bih morala da ga smestim u određenu grupu, najpre bih ga okarakterisala kao mirisnu kompoziciju za hladne dane. On grli, greje i sa njim ne treba preterivati, dva šprica su sasvim dovoljna. Veoma je postojan, ali aura je umerena i ostaje bliže koži.

Prva nota, bergamot, brzo svoje mesto ustupa mekom, pomalo gorkom bademu i puderastom irisu. Pomalo je mračan i odbija, pomalo zavodi… Intrigira, traži da približim zglob ruke i pomirišem ga još jednom. Duboki, raskošni iris se polako stapa sa toplim notama ambre i tonke. Na meni postaje umiljatiji, mekši. Čini se da sam ga pripitomila. Nakon sat vremena otkriva svu svoju toplinu i postaje lagano slatkast.

Što ga duže koristim sve mi je jasnije da ovo nije parfem za svakog. Nekima će biti težak. Nekima zagušljiv ili praviše oštar. I zaista, ima određenu gustinu, kompleksnost i, iako parfemi ne znaju za polove i godine, ne vidim ga na izrazito mladim devojkama. Nema poletnost i naglašenu slatkoću koja karakteriše veliki broj trenutno popularnih parfema. On traži malo avanturističkog duha. Iskorak u nepoznato i, čini mi se, određenu dozu zrelosti. Ako se želite odmetnuti u nešto novo ili ste upravo u potrazi za nečim drugačijim, probajte Givenchy L’Ange Noir. Možda ćete se zaljubiti.

L'Ange Noir Givenchy FragranceCene za Givenchy L’Ange Noir parfem: 30 ml – 7600 RSD, 50 ml – 10700 RSD, 75 ml – 12980 RSD.

Da li ste probali L’Ange Noir? Koji je vaš omiljeni Givenchy parfem?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Milena 24/01/2017 at 17:32

  Ovo se mora pomirisati :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 29/01/2017 at 18:51

   Nadam se da će ti se dopasti :))))

 • Reply Jelena 25/01/2017 at 02:42

  Odlična recenzija! Imam utisak da je najteže predstaviti parfem i vrlo često ne mogu da stvorim utisak o kakvom se parfemu radi samo iz teksta. Ovde to nije slučaj i jako me je zaintrigiralo da ga probam.
  Inače mi je baš dugo omiljeni bio Givenchy Irresistible.

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 29/01/2017 at 19:05

   Hvala Jelena <3 Sa parfemima je gotovo nemoguće ostati objektivan, možda sam zato dugo odlagala ovakve tekstove iako veoma volim parfeme :) Javi utiske ako ga probaš :)

 • Reply бака Штрумпф 23/02/2017 at 22:07

  Здраво. Приметила сам овај чланак јер имам првобитни парфем, Анђео или ђаво, па ми западе за око један детаљ. Амбра на српском језику не постоји – то је ћилибар.

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 24/02/2017 at 22:36

   Zdravo, dobro došla na blog :) Što se tiče spomenutog sastojka, ja sam se vodila time da se misli na sivi amber, tj. ambergris koji proizvode kitovi, a danas se uglavnom sintetički dobija :)

  Leave a Reply

  Antispam kod *