Garnier dvofazni skidač šminke oko očiju
Lice, Nega

Garnier Eye Make-up Remover 2in1

Čini mi se da sam pre par godina probala svaki dvofazni skidač šminke koji je mogao da se nađe u drogeriji. I svi do jednog su mi u početku bili dobri, a onda se javljalo blago peckanje, crvenilo tog dela lica i svrab. Na neko vreme sam jednostavno zaboravaila drogerijske skidače, ali sam se potajno nadala da će se naći neki koji će dobro skidati maskaru, bez da izaziva iritacije.

Garnier Eye Make-up Remover 2in1 sam kupila onako, usput, ne očekujući mnogo. U početku sam ga koristila opušteno, a što sam se više približavala polovini bočice, sve bojažljivije. Svaki put kada bih blaznicu natopljenu ovim sredstvom prislanjala na našminkano oko, razmišljala sam kada će početi da me pecka. Ipak, peckanja nije bilo ni kada sam potrošila pola, a ni celu bočicu :)

Garnier express 2in1 eye makeup removerGarnier Eye Make-up Remover 2in1 nam dolazi u finoj, plastičnoj bočici, zapremine 125 ml, što je uglavnom standard kada su u pitanju okoloočni skidači šminke. Samo pakovanje je urađeno dobro, čep je čvrst, nema straha od eventualnog curenja i neplaniranog otvaranja bočice. Miris nema i ako se ja pitam, to je odlično, ne volim parfemisane proizvode da nanosim oko očiju.

Pre nanošenja na blaznicu potrebno je dobro promućkati bočicu kako bi se obe faze (ljubičasta i providna, tj. uljana i vodena) sjedinile. Na oku natopljenu blaznicu držim 10-ak sekundi, a ako imam jači make-up i duže. U tih desetak sekundi većina šminke sa oka je otopljena i ostaje mi samo da još koji put pređem, tj. obrišem ostatke otopljene maskare. Kako je Garnier dvofazni skidač deklarisan za skidanje i vodootporne šminke, testirah ga na takvoj maskari. Trenutno koristim Rimmel Extra Super Lash Waterproof maskaru i nju skida bez problema.

Garnier dvofazni skidač sminkeNakon skidanja makeup-a ostavlja blago masan trag oko oka, karakterističan za dvofazne odstranjivače šminke, ali ništa što umivanje ne može da otkloni. Ne zamagljuje mi pogled i ne iritira me čak i kada mi uđe u oči (iako se trudim da se to ne dešava često). Troši se brzo, doduše, kod mene se svi proizvodi ovog tipa troše dosta brzo, pa mu to posebno ne zameram.

Garnier waterproof makeup removerMoram da se osvrnem i na još jednu stvar. Na deklaraciji Garnier dvofaznog sredstva za skidanje šminke oko očiju piše da je pogodan i za korisnike kontaktnih sočiva. Ne znam koliko je bezbedno da skidate šminku sa oka bilo kojim uljanim sredstvom dok imate sočiva. Osim sitnih delova makeup-a koji vam mogu ući u oko, bojim se da ulja nisu nešto sa čime bi sočivo trebalo da dolazi u kontakt. Većina rastvora u kojima se čuvaju sočiva i koja služe za dezinfekciju istih, nisu formulisana za uklanjanje ulja i uljanih komponenti. Da bi izbegli taloženje ulja i oštećenje sočiva potrebno je prvo skinuti sočiva, pa onda pristupiti skidanju šminke.

Garnier eye makeup remover ingredientsNa kraju, ostaje mi da kažem da sam vrlo zadovoljna ovim skidačem. Ne samo da dobro skida šminku, već mi apsolutno ne iritira regiju oka, što je za mene ogroman plus. Rok trajanja Garnier dvofaznog skidača šminke je šest meseci, a cena za 125 ml je nešto manja od 500 dinara. I naravno da već trošim drugu bočicu :)

Da li ste probali Garnier Eye Make-up Remover 2in1? Koji dvofazni skidač šminke je vaš favorit?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Little Makeup Guest 30/06/2015 at 09:05

  Nisam probala, ali baš mi treba novi, a ovaj mi izgleda dobar. Mislim da ću ga kupiti. Super što skida i vovootpornu šminku.

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 01/07/2015 at 20:44

   Rimmel-ovu vodootpornu maskaru skida kao veliki ;) Ako kupis, javi kako ti se pokazao :)

 • Reply Minna 30/06/2015 at 14:34

  Najbolji odstranjivač koji sam probala. Potrošila sam dvije boce i stvarno sam oduševljena. Slažem se sa svime što si rekla :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 01/07/2015 at 20:49

   E, mislim da sam ga kod tebe prvo i videla, pa mi ostalo negde u secanju da treba da ga probam :) Jeste dobar, nema sta :)

 • Reply Lena Novitz 01/07/2015 at 11:58

  Kao poručena recenzija! Primetila sam da nam se preklapaju ukusu i da ti mogu verovati što se tiče preporuka :)
  ovo sam planirala uzeti, i sve nekako odlagala, kao imam preče stvari, ali sad si me ubedila da prelomim. Kupujem sigurno :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 01/07/2015 at 20:59

   Eto telepatija :) A kazu i da veliki umovi razmisljaju slicno, paaa… ;D
   Nista, cekam recenziju :)

 • Reply Lil'Mee 01/07/2015 at 15:07

  Obožavam ovaj skidač, jedan mi je od najdražih. Nimalo ne iritira, ne pecka, a jako je učinkovit. Ja nosim kontaktne leće, no uvijek ih skidam prije skidanja šminke, drugačije bi mi bilo baš nezgodno :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 01/07/2015 at 21:15

   I ja sam ga bas zavolela. Nisam htela da pisem post dok ne potrosim celu bocicu, plasila sam se da ce me ipak na kraju peckati, ali nije :)
   I ja ih nosim i nema sanse da ih ne skinem pre skidanja sminke :)

 • Reply Šminka je ljubav 08/07/2015 at 08:16

  I ja ga koristim baš u ovom periodu, sviđa mi se, bolji mi je od Eucerinovog koji paralelno koristim, ali ipak moram da primetim da mi je ona stara verzija u bebi-plavoj flašici bila efikasnija.

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 10/07/2015 at 09:44

   Od Garniera ovaj mi je dosad najbolji :) Cini mi se da sam i ja koristila taj bebi-plavi, ali da me peckao. Koristila sam, mislim, i zelenkasti (ne znam da li ga i sada imaju) ali on je onako bas blag, trebalo mu je dosta da skine maskaru :)

  Leave a Reply

  Antispam kod *