Shiseido UV Protective Liquid Foundation SPF 30
Lice, Šminka

Shiseido UV Protective SPF30 Tečni Puder

Ukoliko ste prepoznale simpatičnu plavu bočicu sa prve slike, sigurna sam da znate o kom se puderu radi. Da, to je onaj Shiseido Sun Protection, sa visokim zaštitnim faktorom, koji dolazi u samo dve nijanse koje većina može da nosi tek kada se vrati sa letovanja… E pa, stvari su se malo promenile, od prošle godine puder se zove Shiseido UV Protective Liquid Foundation SPF30, ima novu formulu i nove nijanse.

Kao i kod prethodne verzije obećanja su zaštita od UV zračenja, otpornost na vodu i sebum, kao i nekomedogenost i dugotrajnost (lista sastojaka ovde). Na netu možete naići i na verziju sa SPF 42, ali koliko znam ona je namenjena američkom tržištu i trebalo bi da je po svim ostalim osobinama ista kao i ova evropska, sa spf 30. Puder ima 30 ml i cena kod nas je oko 4400 dinara.

Shiseido UV Protective Liquid Foundation SPF 30Pakovanje je i dalje plastična nefotogenična tubica na odvrtanje sa uskim otvorom. Istina je da ne izgleda posebno lepo, ali joj praktičnost niko ne može osporiti. Tu je i kutijica u istom plavom tonu sa sunđerom koji služi za apliciranje pudera ali koji ne koristim jer upija previše proizvoda za moj ukus. Miris je prisutan, cvetan i blag, kroz par minuta nakon nanošenja nestane.

Shiseido UV Protective Liquid Foundation SPF 30Tekstura je prilično tečna i puder pre aplikacije treba dobro promućkati kako bi se pigmenti ravnomerno rasporedili, u tu svrhu u tubici je kuglica koju možete čuti prilikom mućkanja. Lepo se razmazuje i najčešće ga nanosim nekom od gušćih četki ili prstima, dok sa sunđerima imam utisak da trošim dosta više proizvoda, kao da ga popiju. U jednom sloju izgleda vrlo prirodno i nudi skoro pa srednje prekrivanjeSuši se malo brže, pa je preporuka aplicirati ga na deo lica i odmah blendati. Kada se u potpunosti osuši možete dodati još jedan tanak sloj kako bi dobili pravo srednje prekrivanje, dok za akne i veće bubuljice trebaće vam korektor.

Shiseido UV Protective Liquid Foundation SPF 30Završnica je polu-mat ka prirodnoj i na mojoj T-zoni se drži dobrih tri sata bez većeg prosijavanja u ovim toplim danima. Svakako ću čelo i nos morati bar jednom u toku dana da blotujem nekim od kamenih pudera, ali to je sasvim uobičajna situacija za moju mešovitu kožu. Primećujem da je prilično dugotrajan, zaista se junački drži na vrućinama, a pritom vrlo je lagan, apsolutno ga ne osećam na licu. Ipak, smatram da na delovima koji se perutaju ne izgleda laskavo i da ne bi bio dobar izbor za stariju kožu, tj. da bi se uvlačio u dublje bore. Takođe, sigurno ne bi bio prvi izbor za neko bitno slikanje jer daje onaj beličast ton licu kada se pri fotografisanju koristi blic.

Shiseido UV Protective Liquid Foundation SPF 30Da se osvrnem i na najproblematičniji deo za mene – nijanse. Od ukupno sedam nijansi kod nas su dostupne 4: Medium Beige, Medium Ivory, Dark Beige i Dark Ivory i to su zapravo četiri tamnije nijanse i ni jedna od njih nije u potpunosti odgvarajuća za moj sadašnji ten. Stičem utisak da se ovaj puder isključivo posmatra kao letnji, tj. onaj koji se nosi na moru ili nakon što dobijemo preplanulu boju, dok je za moje pojmove ovo jako lep puder za celu godinu. U svakom slučaju, prve tri nijanse koje pripadaju svetlijem spektru nisu uvezene, te sam svoju lagano žućkastu Light Ivory našla van zemlje (u Budimpešti je pouzdano ima). Ona vrlo podseća na čuvenu Bourjois Healthy Mix 52 nijansu, a osim nje svočovala sam i Medium Ivory i čini se da je ona sledeća najbliža mom tenu pa bi verovatno bila rezervna opcija.

Shiseido UV Protective Liquid Foundation SPF 30 SwatchDa rezimiram, Shiseido UV Protective SPF 30 bi mogao odgovarati normalnoj, mešovitoj i umereno masnoj koži, dok za izraženo suvu i perutavu nisam sigurna da bi bio najbolji izbor. Njegova velika prednost je dugotrajnost i konkretna UV zaštita pa ukoliko ste u potrazi za tečnom podlogom sa ovim osobinama topla preporuka za ovaj puder.

Koristite li pudere sa UV zaštitom? Kako vam se čini Shiseido UV Protective SPF30 puder?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Antispam kod *