Clinique Take The Day Off Cleansing Balm - MyBeautyColumn.com
Lice, Nega

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Na blogu sam nekoliko puta spominjala da sam pobornik duplog čišćenja lica. Ukratko, uljem otapam šminku, a zatim ponovo prelazim istim ili drugim sredstvom kako bih uklonila i poslednji trag nečistoće i ulja sa lica. O proizvodu koji koristim kao drugi korak u ovakvom čišćenju sam pisala ovde, a danas se osvrćem na ono prvo, uljano sredstvo koje koristim već nekoliko meseci – Clinique Take The Day Off Cleansing Balm.

Lepo iskustvo sa Clinique dvofaznim skidačem šminke sa očiju i usana me podstaklo da proširim interesovanje za Clinique preparativu i vrlo brzo na listi želja se našao upravo ovaj balzam. U međuvremenu mi je i Lena prenela svoje pozitivne utiske i na taj način još više učvrstila moju odluku da je ovo sledeći Clinique proizvod koji kupujem. I evo, već sam ga kupila po drugi put, što dosta govori. Ipak, da mi krenemo redom…

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm - MyBeautyColumn.comAmbalaža je jednostavna plastična teglica zapremine 125 ml. Osim što je prilično glomazna i slova hoće da se izližu posle duže upotrebe, ova teglica nema nikakvu foliju ispod poklopca koja bi dodatno zaštitila proizvod što je jedan od nedostataka po mom mišljenju. Prema deklaraciji, balm je namenjen svim tipovima kože i testiran je oftamološki. Nema miris i bele je boje.

INCI: Ethylhexyl Palmitate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbeth-30 Tetraoleate, Polyethylene, PEG-5 Glyceryl Triisostearate, Water, Tocopherol, Phenoxyethanol

Teksturom najviše podseća na kokosovo ulje tj. mast dok je u čvrstom stanju ali je znatno manje mastan i vrlo brzo se topi pod prstima. Za dane kada imam dosta šminke na licu koristim količinu jednog krupnijeg badema koju rasporedim na lice i vrat. Skidanje šminke sa očiju ne praktikujem ovim sredstvom, iako sam ga isprobala i na taj način, i generalan utisak je da solidno skida maskaru, ipak, efikasniji i draži su mi dvofazni skidači namenjeni okoloočnoj regiji jer zahtevaju manje trljanja i povlačenja kože.

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm - MyBeautyColumn.comMalu količinu balzama ovlaš protrljam među dlanovima i nanesem na suvo, našminkano lice. Lagano utrljavanje i masaža traje minut-dva, a onda pokvasim dlanove i nastavim još malo da kružim po licu dok se balzam polako emulzifikuje, otapajući šminku. Nakon toga se umijem mlakom vodom i pristupam drugom koraku čišćenja, ponovnom korišćenju ovog proizvoda, ili već spomenutoj Alverdi kremi za umivanje. Najveća prednost ovakvog načina skidanja šminke je izostanak osećaja isušene kože. Takođe, balm prilično dugo traje, meseci su potrebni da bi se jedna teglica potrošila, pa je i sa te strane isplativ.

Kao i ostala uljana sredstva, Clinique Take The Day Off dobro otapa dugotrajne pudere, vodootporne formule i spf. Zahvaljujući emolijensima i biljnim uljima ima prilično laganu teksturu koja se jednostavno ispira i ne zadržava na licu, što mi se posebno dopada. U poređenju sa sličnim proizvodima o kojima sam već pisala, rekla bih da je znatno lakši od TBS Camomile butera, manje mastan i lakše se ispira. U prilog Clinique primerku ide i to što nema miris. Balm Balm je sasvim drugačija opcija, prirodna, sačinjena od biljnih ulja i voskova, pa samim tim znatno masnija i teža na koži, ali jednako prijatna za korišćenje.

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm SwatchMišljenja sam da je ovo proizvod koji bi mogao da odgovara gotovo svima. Dovoljno je lagan za masni i mešoviti tip tako da ne ostavlja uljani film, a istovremeno ne isušuje, pa bi bio lep izbor i za suvu i normanu kožu.

Cena Clinique Take The Day Off Cleansing Balma je oko 32-33 € (cene se malo razlikuju od države do države) i za sada se ne može kupiti kod nas, ali se nadam da će se to uskoro promeniti.

Da li koristite balzame za skidanje šminke? Imate li svog favorita među njima?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Lena Novitz 09/08/2016 at 10:46

  Jaoooo kako ga volim <3
  Planiram da sad pribavim EL balm za istu namenu, jako liči na ovaj Clinique, samo što ima neki lep miris :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 22/08/2016 at 23:09

   Javi utiske za EL ako ga probaš :) Nije da mi treba uskoro novi balm, ali… treba sve opcije imati u vidu :DDDD

   • Reply Lena Novitz 24/08/2016 at 22:00

    Stigao je, pišem utiske kada ga isprobam :****

    • My Beauty Column
     Reply My Beauty Column 29/08/2016 at 17:18

     Jej! :***

 • Reply Andja 11/08/2016 at 09:52

  TBS sam koristila i po meni najbolja skidalica

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 22/08/2016 at 23:21

   I TBS je super, a Clinique je lakši na mojoj koži, zbog toga moram reći da mi je malo draži :)

  Leave a Reply

  Antispam kod *