Sephora Wonderful Cushion: Foundation, Blush & Lip Cream - MyBeautyColumn.com
Lice, Šminka

Sephora Wonderful Cushion:
Puder, Rumenilo & Ruž

Jedan od najvećih beauty trendova u proteklih godinu dana jeste azijska kozmetika i zapadnjačka interpretacija kultnih korejskih proizvoda. Nakon opsesije BB kremama na red su došli puderi u jastučiću, a za njima i drugi proizvodi sa magičnom reči cushion u nazivu. Inspirisana ovim trendovima kreirana je Sephora Wonderful Cushion linija koja za sada broji četiri proizvoda, a o tri će biti reči u današnjem tekstu.

Sephora Wonderful Cushion tečni puder

Sephora Wonderful Cushion: Foundation, Cream Blush & Matte Lip CreamSephora Wonderful Cushion: Glowy Natural Finish Cushion Foundation MyBeautyColumn.comSephora Wonderful Cushion Foundation in shade 30 (Sand)Sephora Wonderful Cushion Foundation Swatch - 30 SandTečni puder u formi jastučića, tako bi se najkraće mogao opisati Sephora Wonderful Cushion. Spakovan je u plastičnu kutijicu sa ogledalom i sunđerastim aplikatorom ispod koga je još jedan poklopac koji štiti puder od sušenja. Dostupnan je u 6 nijansi (moja je 30 Sand) donekle prilagodljivih, jer je tekstura lagana, tečna, a pokrivenost koju pruža slabija.

Najlakše i najlepše se nanosi Beauty Blenderom, a dobro će ga naneti i razne vrste četki za tečni puder. Sunđer koji dolazi u pakovanju je ok za usputne popravke, ali ne bih ga preporučila kao prvi alat za svakodnevno nanošenje – čini mi se da upija nešto više proizvoda i teško se pere.

Što se tiče izgleda na koži, ovo je puder koji daje “zdrav sjaj”, dakle, negde između prirodne i vlažne završnice. Nema veliku moć prekrivanja čak ni kada se nanese u nekoliko slojeva, ali zato uvek izgleda neprimetno na koži i ne bih rekla da ističe suve delove. Generalni utisak je bi odgovarao osobama sa suvom, dehidriranom ili zrelom kožom koja nema većih nepravilnosti.

Cena Sephora Wonderful Cushion tečnog pudera je oko 2700 dinara za 15 grama.

 

Sephora Wonderful Cushion rumenilo

Sephora Wonderful Cushion Healty Glow Cream Blush - MyBeautyColumn.comSephora Wonderful Cushion Healty Glow Cream Blush Swatch - 01 Raspberry SplashU simpatičnoj tubici crne boje krije se Sephora Wonderful Cushion kremasto rumenilo. Aplikacija je zamišljena tako da sunđerasto jastuče propušta boju kada se tuba pritisne, a onda proizvod možete utapkati direktno na obraze ili, još bolje, na spoljašnu stranu ruke i odatle lagano rasporediti prstima ili nekim drugim alatom na željeni deo lica.

Ponovo je reč o laganoj, vodenastoj teksturi koja se lako nanosi i blenda, bilo prstima, bilo već spomenutim Beauty Blenderom. Zbog ovakve teksture čini se kao da je pigmentacija slaba, ali to uopšte nije slučaj, pa preporučujem da se krene sa tankim slojevima i po potrebi nadograđuje. Dakle, ako volite prirodan izgled ili “no-makeup” makeup biće vam dovoljan samo jedan tanak nanos. Za rumenije obraze možete dodati više slojeva ili prosto naneti malo veću količinu rumenila i ublendati ivice.

Odmah po nanošenju rumenilo ima blago sjajnu završnicu, ali posle par minuta se setuje u mat finiš. Iznenađujuće je postojano, tj. na licu se drži koliko i tečna podloga preko koje je nanet, pa verujem da će se ljubitelji ovakvih formula lako pronaći u pet dostupnih nijansi. Moja nijansa je 01 Raspberry Splash, nežna roze hladnog podtona.

Cena rumenila 1520 dinara za 20 ml.

 

Sephora Wonderful Cushion ruž

Sephora Wonderful Cushion Matte Lip Cream - MyBeautyColumn.comSephora Wonderful Cushion Matte Lip Cream Swatch - 05 Wonderful RedFavorit za kraj, Sephora Wonderful Cushion Matte Lip Cream. Ovi ruževi stižu u šest nijansi, a moja je 05 Wonderful Red, divna malinasto crvena. Ponovo, ambalaža je tubica i vrh aplikatora je sunđerast, ali sa otvorom na sredini, što nije garancija za precizno nanošenje. Prisutan je blag, slatkast miris koji brzo nestane nakon aplikacije.

Tekstura podseća na klasične mat karmine u tubici s tim da ovde opet imamo nešto sjajniji finiš nakon nanošenja i sušenje u mat završnicu posle 15-ak sekundi (gornji swatch je slikan odmah posle aplikacije). Jedna od specifičnosti ovih ruževa je što se mogu nositi kao stain – za tek malo boje na usnama, ali i kao svi ostali vrlo pigmentovani karmini, doduše, uz pomoć četkice kako bi se dobila neophodna preciznost. Trajnost je dobra, uz malo pažnje izdržaće sve osim masne hrane, a kada poželite da ga u potpunosti skinete predlažem da upotrebite neki od skidača na bazi ulja.

Cena Sephora Wonderful Cushion ruža je 1140 dinara za 9 ml.

Sephora Wonderful Cushion Foundation, Blush & Lip Cream Swatches - MyBeautyColumn.comSephora Wonderful Cushion Foundation, Cream Blush & Lip Cream - MyBeautyColumn.com

Šta mislite o kozmetici iz jastučića? Imate li svog favorita u Sephora Wonderful Cushion porodici?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Oboji život 13/09/2016 at 10:47

  Zbog svoje masnjikave kože i potrebe za jačim pokrivanjem jako patim za chushion puderima. Tako su simpatični i mame na kupovinu <3

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 27/09/2016 at 19:21

   Definitivno izledaju zanimljivo :) Ovaj ne bi bio opcija za tebe, ali s obzirom na sve bolju ponudu cushion pudera ne sumnjam da će se uskoro pojaviti nešto sa jačim prekrivanjem i po meri masnokošaca :)

 • Reply Ema 13/09/2016 at 12:07

  Sve je tako preslatko, a ruž mi je favorit :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 27/09/2016 at 19:21

   Ruž se i meni najviše dopada :)

 • Reply isidora 16/09/2016 at 18:40

  Odlican revju! Dopadaju mi se fotke i ono sto je najvaznije, sadrzaj, ni previse dug a jako korisno informativan!
  http://highheelpoodl.blogspot.rs/2016/09/collab-with-bae-jelena-coture-case.html

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 27/09/2016 at 19:22

   Hvala Isidora, uvek je to lepo čuti <3

  Leave a Reply


  9 − 9 =