Sephora Color Around the World: 4 Eye & Face Palettes Sephora Christmas 2015 - Gift Odyssey Collection
Lice, Šminka

Sephora Color Around The World

Već sam vam u Beauty Chat postu nagovestila da je Sephora ove godine zablistala kada je u pitanju novogodišnja kolekcija a moju pažnju su, kao i uvek, okupirale palete senki. Set paleta o kojem danas pišem, Sephora Color Around The World, bi se ukratko mogao opisati kao spoj praktičnosti i slatkoće…

Jer kako ostati ravnodušan na lepo dizajniranu ambalažu koja priziva sneg i zimsku čaroliju? U Sephora Color Around The World prazničnom setu dolaze četiri palete u formi rokovnika i sve su inspirisane nekom svetskom metropolom. Svaka paleta sadrži po četiri senke, rumenilo (tj. jedna ima bronzer), ogledalce i upustvo, odnosno inspiracuju za korišćenje paletica. Ambalaža je izrađena od  čvrstog kartona i rokovnici se zatvaraju na magnet.

Sephora Color Around The World: 4 Eye & Face Palettes. Sephora Christmas 2015Ono što se meni kod ovih malih rokovnika dopada je što se vidi da se vodilo računa o izboru boja prilikom formiranja paletice. Svaka od njih se može koristi pojedinačno za kreiranje određenog tipa makeup-a, a naravno mogu se i kombinovati boje iz više paletica. Takođe, super je što se ovaj set može rasparčati i podeliti sa nekim, npr. ako je vaša drugarica ljubitelj smokey eyes makeup-a, bez mnogo razmišljanja joj možete pokloniti Paris paleticu.

Tekstura senki je malo suvlja, tj. praškastija i prilikom kupljenja četkicom umeju da se truse i to važi za sve, od mat do šljokičastih nijansi. Što se tiče pigmentacije, kao i u svakoj paleti, ona varira od nijanse do nijanse. Neke senke su lošije pigmentovane, neke bolje, ali većina je zaista solidne pigmentacije. Swatch-evi su rađeni iz više nanosa kako bih što bolje prikazala boju, a u tekstu ću vam opisati pigmentaciju za svaku senku i rumenilo pojedinačno.

Paris

Sephora Color Around The World: 4 Eye & Face Palettes. Sephora Christmas 2015Paletica ispirisana gradom svetlosti donosi boje koje su karakteristične za smokey eyes. Prva nijansa, Rooftop je hladna siva sa plavim podtonom, potpuno mat završnice i dobre pigmentacije. Jazz Club je srednje siva sjajne završnice, još jedna koja je lepo pigmentovana. Perfecto ima crnu mat osnovu prošaranu sa sitnim sjajnim česticama i srednje je pigmentacije, a šljokičasta bela nijansa je Pearl, u ovoj paleti najlošije pigmentovana, ali se može koristiti kao topper preko drugih senki. Rumenilo Pink Macaron je rozikaste nijanse sa diskretnim sjajem koji se vidi tek pod veštačkim svetlom.

Sephora Color Around The World: 4 Eye & Face Palettes. Sephora Christmas 2015Sephora Color Around The World: 4 Eye & Face Palettes Swatch. Sephora Christmas 2015

New York

Sephora Color Around The World: 4 Eye & Face Palettes. Sephora Christmas 2015Paleta koju najčešće koristim i za koju sam sigurna da bi gotovo svima odgovarala je New York. Za nju su karakteristični neutralni, lepo izbalansirani tonovi i jedno divno rumenilo. City Trench je svetla bež nijansa neutralnog tona, najlošije pigmentovana u ovoj paleti, što je šteta. S druge strane, Hot Mocha je odlične pigmentacije i jedna od mojih omiljenih taupe nijansi. Penaut Butter je mat braon sa ljubičastim/bordo podtonom, veoma neobična boja, srednje pigmentacije, odlčna za definisanje pregiba. Poslednja, srebrnkasta senka srednje pigmentacije i veoma sjajne završnice je Trick Or Treat. Romantic Date je jedno nežno rumenilo koje bi pristajalo uz gotovo svaki makeup, ali samo na svetlijem tenu. Na srednjem i tamnijem ne bi došlo do izražaja.

Sephora Color Around The World: 4 Eye & Face Palettes. Sephora Christmas 2015Sephora Color Around The World: 4 Eye & Face Palettes Swatch. Sephora Christmas 2015

Rome

Sephora Color Around The World: 4 Eye & Face Palettes. Sephora Christmas 2015Za ljubitelje toplih neutralnih nijansi na očima tu je Rome paletica i ukupno gledano, ovo je najbolje pigmentovana paleta. Senka Pantenone je svetlija oker nijansa, mat završnice i fine pigmentacije, a odmah pored nje je Caffe, tamnija mat braon, jedna od onih nijansi koje svima trebaju. Zlaćana Romantico ima izraženu sjajnu završnicu, dok je Tiramisu još jedna braon mat senka, doduše, sa veoma izraženim toplim tonom. Gelato je roze-koralno rumenilo, sa diskretinim sjajem, od sva tri rumenila najpigmentovanije.

Sephora Color Around The World: 4 Eye & Face Palettes. Sephora Christmas 2015Sephora Color Around The World: 4 Eye & Face Palettes Swatch. Sephora Christmas 2015

Rio

Sephora Color Around The World: 4 Eye & Face Palettes. Sephora Christmas 2015Rio paleta je nešto slabije pigmentacije i jedina koja umesto rumenila ima bronzer. Prve dve senke su mat završnice, Coconut Milk – veoma svetla neutralna nijansa i Cha Mate – nešto toplija nijansa boje kože. Aqua je divna svetlucava i upadljiva plava senka, nažalost, ne baš tako dobre pigmentacije, a Tropical Bird je svetlija zlatna nijansa, još jedna koja bi mogla biti bolje pigmentovana. Bronzer sa sitnim sjajnim česticama, Enjoy The Sunset, je fino pigmentovan ali trenutno malo narandžast na mom licu, verujem da bi mnogo bolje izgledao na tamnijem ili preplanulom tenu.

Sephora Color Around The World: 4 Eye & Face Palettes. Sephora Christmas 2015Sephora Color Around The World: 4 Eye & Face Palettes Swatch. Sephora Christmas 2015Sephora Color Around The World set je deo limitirane praznične kolekcije i cena mu je oko 4000 dinara.

Kako vam se dopada ovaj set? Koja od paletica vam izgleda najzanimljivije?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Iva 29/12/2015 at 11:30

  Preeeeeslatko!! Uzela sam drugarici ovaj set nedavno, premišljala sam se jako da li da ga ipak ostavim sebi, hihi :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 31/12/2015 at 12:34

   Baš preslatko! Verujem da si bila u iskušenju :D

 • Reply Minna 29/12/2015 at 11:35

  Jaao, pa ne vjerujem kako su slatke <3 definitivno, najslađe ambalaže koje sam ikada vidjela. Pun pogodak. Meni su najljepše New York i Rome. :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 31/12/2015 at 12:35

   Zar nisu :) Da, NY i Rome su kao stvorene za tebe :D

 • Reply Lena Novitz 29/12/2015 at 11:44

  Ma preslatke su mi <3 I stvarno, za poklon nekome su odlične jer je odlično to što se mogu rasparčati i kombinovati sa drugim proizvodima. Od ovih paleta najlepša mi je New York :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 31/12/2015 at 12:36

   Jeste, lepo obraduješ sebe i još nekoga ;D NY i ja najčešće koristim :)

 • Reply Šminka je ljubav 29/12/2015 at 15:35

  Stvarno jedan od najslađih proizvoda ovogodišnje kolekcije :-) Odlično si je predstavila!

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 31/12/2015 at 12:36

   Aha :) Hvala Sonja! :*

 • Reply Tixi's beautery 29/12/2015 at 18:23

  Divne su sve, ali Rome najlepša :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 31/12/2015 at 12:37

   Znači još jedan glas za Rome :D

 • Reply Oboji život 30/12/2015 at 11:33

  Koliko su samo savršene <3 Rome izgleda fantastično…Rome i macarons :-D

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 31/12/2015 at 12:41

   Ovo je bio jedan od slađih postova, što zbog paletica, što zbog macaronsa :D

   • Reply Oboji život 03/01/2016 at 16:20

    Šta da ti kažem… Svaka čast na karakteru, ja bi ih pojela pre nego što bi stigla da ih uslikam :-D

 • Reply Olivera Babić 06/01/2016 at 09:51

  Rome i New York su definitivno moji favoriti, mada su sve paletice preslatke!

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 10/01/2016 at 14:51

   Da, slatke i praktične neutralne paletice :)

  Leave a Reply


  4 − 3 =