Rimmel mascara vodootporna
Lice, Šminka

Rimmel Extra Super Lash Waterproof maskara

Ovog leta vratila sam se vodootpornim maskarama. Želala sam neku koja ne košta puno, nudi prirodan izgled trepavica i može da izdrži 8 sati bez krunjenja. Izbor je pao na Rimmel Extra Super Lash…

Ambalaža je jednostavna crna tubica u kojoj se nalazi 8 ml maskare. Vodootpornu verziju od ostalih Extra Super Lash verzija razlikuje plava boja Union Jack zastave i natpis waterproof, pa obratite pažnju da pri biranju ne uzmete slučajno neku drugu (klasičnu crnu ili sa zakrivljenom četkicom, a čini mi se da ima i neka baš za volumen).

Vodootporna maskaraČetkica je jednostavna, mogla bih reći čak i pomalo staromodna, ali nije komplikovano s njom rukovati. Formula nije preterano vlažna i rekla bih da se sama maskara ne suši brzo, imam je skoro dva meseca i gotovo je ista kao i prvih dana po otvaranju. Boja je crna, ali ne i ultra crna.

Za mene, ova maskara spada u one dnevne i ja je najčešće nosim u jednom sloju. Naneta tako, blago podigne trepavice i produži ih. Kada koristim uvijač za trepke, drži ih uvijenim sve dok ne skinem maskaru i to mi se veoma dopada. Ne kruni se i ne razmazuje ni na visokim temperaturama (od vodootporne maskare tako nešto i očekujem, ali znamo da u praksi to nije pravilo).

Rimmel maskaraNe otežava trepavice i na dodir one su samo malo čvršće u odnosu na one koje dobijem sa maskarama koje nisu vodootporne. Ipak, potrebno je malo pažnje pri nanošenju kako se trepavice ne bi slepile, naročito kod dodavanja drugog sloja. Volumen koji ja dobijam sa ovom maskarom je neznatan.

Skidanje Rimmel vodootporne maskare nije previše teško, dvofazno sredstvo (trenutno je to ljubičasti Garnier) je otapa brzo i utisak je da sam imala i neke obične maskare koje su se teže skidale od ove.

A evo i kako maskara izgleda na mojim trepavicama. Na prvoj fotografiji trepuše su u svom prirodnom izdanju, na drugoj sa jednim slojem maskare, a na trećoj sa dva sloja (pri fotografisanju ove poslednje sunce je izašlo, pa odatle nešto topliji ton slike). Za detaljniji prikaz i veće dimenzije kliknite na fotografiju. :)

Rimmel vodootporna maskara swatchCena Rimmel Extra Super Lash Waterproof maskare je oko 400 dinara, ima 8 ml i rok trajanja joj je 12 meseci.

Da li koristite vodootporne maskare i koja vam je omiljena? Jeste li probale možda ovu?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Tamara 01/09/2015 at 13:15

  Nisam probala ovu, ali mi se cetkica jako dopada. Rekla bih da je jako slicna MaxFactorovoj 2000 calorie, ako ne i ista :))

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 02/09/2015 at 19:07

   E, pa da, obe su old skul maskare, pa su i četkice slične ;)

 • Reply Nikolina 01/09/2015 at 14:44

  Skroz fina maskara za te pare, pogotovo za dnevnu varijantu. :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 02/09/2015 at 19:09

   Upravo tako, za vrele letnje dane i jurcanje po gradu skroz ok :)

 • Reply Lena Novitz 02/09/2015 at 06:41

  Ne koristim vodootporne maskare, već se trudim da u rangu ovih drogerijskih nađem neku dobru koja mi se neće kruniti i preslikavati. Kažem “drogerijskih” jer stvarno ne volim da za maskaru dajem previše para :D već mesecima unazad koristim loreal so couture koja mi je trenutno omiljena maskara. Ja se nadam da će te ova tvoja služiti i dogodine pa da nam je opet slikaš :DDD

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 02/09/2015 at 19:13

   Eto, ja se vodootpornih setim uglavnom leti, ove obične mi se često razmrljaju, naročito ako ih stavim i na donje trepavice ;) So Couture nisam probala, bacam pogled na nju prvom prilikom :D Uh, možda bi ona izdržala i do 2016te, ali ja ne bih, neka je još mesec ili dva, biće dovoljno :DDD

 • Reply beautyandbrains007Hr 02/09/2015 at 21:46

  Malo mi je previše decentna za moj ukus ;)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 03/09/2015 at 20:50

   Haha, jasno, ne daje bas wow efekat, narocito ne na mojim trepusama kojima uvek fali volumena ;)

 • Reply Il Rossetto Rosso 04/09/2015 at 01:12

  Imaš jako lijepe oči i trepavice :) Ovu maskaru sam koristila nekada davno, još u srednjoj školi, ali klasičnu verziju (ne vodootpornu) i ne mogu da se sjetim zašto sam je kupovala, ali jasno se sjećam da mi nije baš odgovarala. Vjerovatno je tada cijena bila presudna :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 04/09/2015 at 19:01

   Uh, uh, Lejla, hvala ti :*** I meni se javlja da sam tu klasičnu probala u srednjoj, ali to je bilo daaavno, čini mi se i da je ambalaža tada bila drugačija ;)

 • Reply Olivera Babić 29/09/2015 at 11:43

  Jel to samo meni Rimmel maskare nikako ne odgovaraju? Šmrc… Ne koristim vodootporne maskare, a omiljene trenutno Maybelline, One by One.

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 05/10/2015 at 21:18

   Čini mi se da su za Rimmel maskare mišljenja baš podeljena :) One by one nisam probala, mogla bih da obratim pažnju na nju :)

  Leave a Reply


  3 + 1 =