Eyebrow Products: Eyebrow Primer, Eyebrow Makeup, Eyebrow Pencils & Eyebrow Gel
Lice, Šminka

Proizvodi Za Oblikovanje I Popunjavanje Obrva:
Artdeco, Benefit, Sephora

Deo lica koji svakodnevno uređujem a o kome najmanje pišem na blogu su svakako obrve. Pored pincete o kojoj sam pisala još davno (a koju i dalje obožavam), tu su i brojni proizvodi za oblikovanje i popunjavanje obrva koje rotiram u zavisnosti od rezultata koji želim da postignem ili vremena koje imam za šminkanje.

iscrtavanje obrvaPre nego krenem sa pričom o proizvodima, podsetimo se mojih obrva u njihom izvornom obliku. Srednje smeđe, hladnog tona i prilično guste, ali sa sporadičnim prazninama, lukom i krajevima kojima treba definicije i fiksiranja – eto tako bih ih ukratko opisala. Sada kad ste videli šta je početna pozicija, prelazimo na utiske o proizvodima.

 Benefit Browvo! Conditioning Primer

Benefit Browvo Conditioning PrimerBenefit Browvo Conditioning Primer SwatchBenefit je ovog leta osvežio ponudu proizvoda namenjenih obrvama, a jedan od noviteta je i ovaj prajmer. U deklaraciji se navodi da je ovo baza za obrve koja poboljšava pigmentaciju i trajnost proizvoda koji se nanose posle njega, ali i tretman – formula je obogaćena keratinom i proteinima soje koji imaju negujući efekat. Pakovanje je simpatično osmšljeno, silikonski vrh sa otvorom kroz koji izlazi gel i češljićima koji ga ravnomerno raspoređuju.

Tekstura je gelasta, providna, te blago učvršćuje obrve i za sve one koji imaju kraće, retke dlačice mogao bi da prođe kao lagani gel za fiksiranje obrva. Što se tiče konkretnih utisaka o učinku proizvoda moram priznati da imam love-hate odnos. Korišćen kao prajmer, definitivno produžava trajnost proizvoda kojima popunjavam obrve i poboljšava im pigmentaciju (ovo se posebno odnosi na senke). Međutim, često se desi da nakon njega senke i olovke se nanose nejednako – kao da stvori lagani gel na površini kože preko koga četkice i olovke teže klize i zbog kog se pigment neravnomerno raspoređuje. Sve u svemu, simpatičan ali definitivno ne i neophodan dodatak.

Cena: oko 4700 dinara za 3 ml.

Benefit Precisely, My Brow Pencil

Benefit Precisely My Brow PencilBenefit Precisely My Brow PencilBenefit Precisely My Brow Pencil SwatchJoš jedan Benefit novitet je Precisely, My Brow Pencil. Ovo je tip proizvoda za obrve koji najviše volim – na jednoj strani olovčica tankog i preciznog vrha, a na drugoj veoma kvalitetno urađen češljić. Dostupna je u 6 nijansi, a moja nosi oznaku 3.

Pigmentaciju bih opisala kao srednju, iako se jačim pritiskom ili naslojavanjem pigment može učiniti intenzivnijim. Dopada mi se što se sa njom mogu postići različiti rezultati: pogodna je za sve precizne radnje i detaljisanje na obrvama, ali može kreirati i vrlo mek, suptilan izgled, bez oštrih ivica, kome u (svako)dnevnom šminkanju težim. Trajnost olovke je oko 6-7 sati, nakon toga počinje da bledi na spoljnim delovima obrva. Po svim karakteristikama veoma je slična Anastasia Beverly Hills Brow Wiz olovkama, pa ukoliko vam ABH nije dostupna, predlažem da pogledate Precisely, My Brow Pencil.

Cena: oko 3700 dinara za 0.08 grama.

 Benefit Goof Proof Eyebrow Pencil

Benefit Goof Proof Brow PencilBenefit Goof Proof Brow PencilBenefit Goof Proof Brow Pencil SwatchDruga olovka iz Benefit ponude je Goof Proof Eye Pencil. Ponovo su tu češćljić na jednoj i olovka na dugoj strani, uz napomenu da je oblik olovke značajno drugačiji u odnosu na prethodni primerak – deblji je, koso rezan i u obliku suze. Takođe dolazi u 6 nijansi, a ovaj put moja je broj 5 i malčice je tamnija od mojih obrva što podrazumeva da pri aplikaciji moram da pazim da ne preteram sa nanošenjem.

Iako sam smatrala da se neću snaći sa ovakvim proizvodom, ostala sam prijatno iznenađena učinkom i kvalitetom same olovke. U deklaraciji je navedeno da Goof Proof ima dugotrajnu i vodootpornu formulu koja omogućava lako i brzo uređivanje obrva, i moram reći da su apsolutno u pravu. Olovka je laka za rukovanje, brzo popunjava praznine i zaista je trajna na obrvama, izdrži i do 8 sati bez promene. U odnosu na Precisely, My Brow Pencil pigmentovanija je i ima bolji odnos cene i količine, mada nalazim da sa Precisely, My Brow Pencil lakše postižem mekši, prirodniji izgled obrva kao i ultra precizno iscrtavanje.

Cena: oko 3700 dinara za 0.34 grama.

Sephora Brow Builder

Sephora Brow BuilderSephora Brow Builder swatchPonovo pozitivno iznenađenje, Sephora Brow Builder - gel za obrve u boji. Dolazi u tubici sa čupavim aplikatorom koji je zapravo najlošiji deo – za moj ukus pokupi previše proizvoda, boji uglavnom samo dlačice, ali ne i kožu i nije dovoljno precizan. Zato je preporuka da gel koristite sa koso sečenom četkicom za ajlajner ili drugim sličnim četkicama jer je to sasvim druga priča… Za sada su dostupne 3 nijanse, a moja je 03 Rich Chestnut.

Formula je na ređoj strani, srednje pigmentacije, a u deklaraciji se navodi i da je vodootporna. Lepo sarađuje sa četkicama i laka je za rad, gel se dobro hvata za kožu i ravnomerno raspoređuje, a pigmentaciju je moguće nadograđivati. I ovo je jedan od proizvoda koji daje toliko mogućnosti za igranje – može se koristiti za suptilno popunjavanje i vrlo prirodan izgled, kao i za postizanje jasno definisanih obrva. Trajnost proizvoda je zaista dobra, oko 8 sati bez promena, a daje i nežno učvršćivanje dlačicama, što je u mom slučaju itekako poželjno.

Cena: 1210 dinara za 5 ml.

Artdeco Eyeshadow #520

Artdeco EyeshadowArtdeco Eyeshadow for brows 520Da li sam jedina žena koja i dalje koristi mat senke za popunjavanje obrva? Artdeco 520 je srednje pigmentovana, taupe nijansa sa dosta pepeljastog tona i bez ikakvih crvenkastih momenata, te se pokazala kao odličan izbor za moju boju obrva.

Uopšteno posmatrano sa senkama se postiže “najmekši”, prirodan izgled obrva. Postojanost je najkraća od svih prethodno pobrojanih proizvoda ali uz Browvo! bazu ili Mac Fix+ može se produžiti trajnost i pojačati pigmentacija. U suštini ovo bi bila najjednostavnija opcija za suptilno naglašavanje obrva, bez neke velike preciznosti u smislu definisanja lukova i krajeva obrva.

Cena: oko 670 dinara za 0.8 grama.

Artdeco Clear Lash & Brow Gel

Artdeco Clear Lash & Brow GelArtdeco Clear Lash & Brow GelArtdeco Clear Gel & Eyeshadow 520 on brows swatchKao poslednji korak tu je Artdeco Clear Lash & Brow Gel – bezbojna maskara tj. gel za obrve i trepavice koji u mom slučaju ima funkciju fiksatora obrva. Dolazi u providnom pakovanju karakterstičnom za maskare, a sam gel posle nekoliko upotreba počinje da dobija braonkastu boju jer preko četkice dolazi u kontakt sa proizvodima kojima popunjavam obrve. Kada je reč o četkici, specifično je to što sa jedne strane ima kraće i ravne čekinje, a sa druge duže i koso sečene.

Odmah ću reći da nisam sasvim zadovoljna ovim proizvodom. Kada god izvučem četkicu na njoj ima previše gela i svaki put većinu uklonim pre nanošenja na obrve. Takođe, pod određenim uglovima može se primetiti da se gel malo sija, što je i aparat na gornjoj fotografiji uhvatio. Dobra strana je što je ovo jedan od najjačih gelova za obrve na koji sam naišla kod nas, npr. toliko je jak da može ukrotiti sve one dlačice koje štrče pri korenu kose (poznate kao baby hair ili “antenice”), sasvim ih smiri i stopi sa ostatkom kose. Dakle, zaista dobro fiksira obrve, ali potrebno je pripaziti sa doziranjem kako ne bi postao vrlo očigledan.

Cena: oko 1200 dinara za 10 ml.

Brow Products Swatches: Benefit Precisely My Brow Pencil & Benefit Foof Proof, Sephora Brow Builder, Artdeco EyeshadowNa kraju, evo i pregleda nijansi. Benefit Precisely, My Brow Pencil je najtoplija u ovoj grupi, a Goof Proof najtamnija. Sephora Brow Builder je hladnija, pepeljastija braon-siva (jedan svoč je urađen aplikatorom, drugi koso sečenom četkicom za ajlajner), a Artdeco senka je nešto svetlija verzija Sephorine nijanse.

Koji su vaši proizvodi za oblikovanje i popunjavanje obrva? Da li imate preporuku dobrog gela za obrve?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Andja 30/11/2016 at 11:40

  Mislim da je ova prva Benefit presvetla

  ja koristim ABH gel i prezadovoljna sam, nanosim ga kosom MAC
  bas mi krivo sto si nezadovoljna ovim gelom, jer trazim sada nesto sto ce mi ih drzati na mestu
  pa ako imas preporukum javi

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 30/11/2016 at 17:03

   Hehe, a meni se dopada jer mi je kosa malo svetlija i toplija od obrva pa uživo nekako prirodno izgleda :D
   Još uvek ni jednim gelom za fiksiranje obrva nisam 100% zadovoljna, potraga se nastavlja :)

  Leave a Reply


  7 + = 10