Eyeliner Comparison: Loreal vs Mac vs Sephora
Lice, Šminka

Poređenje Ajlajnera: L’oreal, MAC, Sephora

Volite li ajlajnere? Ja ih sve češće koristim u svom šminkanju dok polako otkrivam nove, nekonvencionalne boje. Tečne i gel-krem formule su one sa kojima se najbolje snalazim i današnje poređenje ajlajnera se odnosi upravo na njih, a na repertoaru su tri brenda – L’oreal, Mac i Sephora.

Pre nego što pređem na opisivanje svakog ajlajnera, par napomena… Za sve ajlajnere iz današnjeg teksta je zajedničko da se ne preslikavaju, ne krune i uopšteno posmatrano, lako apliciraju. Pojedinačni svočevi su rađeni iz više nanosa kako bi se što bolje videla nijansa, dok svočevi svih ajlajnera zajedno su neneti u jednom potezu četkicom i tu najbolje možete proceniti pigmentaciju svakog pojedinačnog primerka.

Loreal Gel Intenza Eyeliner 01 Pure Black

Loreal Gel Intenza Eyeliner - 01 Pure BlackLoreal Gel Intenza Eyeliner - 01 Pure BlackLoreal Gel Intenza Eyeliner Swatch - 01 Pure BlackJedan od najpopularnijih ajlajnera u teglici je svakako L’orealov. Iako ime sugeriše da se radi o gel formuli, nalazim da tekstura više kremasta nego gel. Sa njim u pakovanju dolazi i mala četka za aplikaciju, ali sa kojom se nisam snašla jer teško dobijam tanku i preciznu liniju kada je koristim (ali je zato odlična za prekrivanje bubuljica korektorom tzv. spot concealing).

Kada govorimo o boji, ona jeste crna ali ne i super-intenzivno crna, na grupnoj fotografiji ajlajnera primetićete da Sephora Fingertip ima puniju boju. Pigmentacija je dobra i u jednom premazu se dobije boja kao u teglici. Postojanost je odlična, kada se osuši na kapku, a suši se vrlo brzo – više ne mrda. Sasvim sigurno može da izdrži i do 12 sati na očima, možda će samo malo izgubiti na intezitetu boje i to je sve. Dakle, u situacijama kada je potrebno da šminka traje od ujutru do uveče vrlo verovatno ću se opredeliti za ovaj ajlajner. Očekivano, u uklanjanju treba biti malo uporniji, tj. ukoliko koristim micelarnu vodu poslednji koji će otići od ove petorke je upravo L’oreal dok sa uljanim i dvofaznim sredstvima nema problema sa skidanjem.

Cena: oko 1000 dinara za 2,8 grama.

MAC Fluidline Eye-liner Gel Dipdown

MAC Fluidline - DipdownMAC Fluidline - DipdownMAC Fluidline Swatch - DipdownMAC Fluidline dolazi u 18 boja, a moj izbor je pao na bogatu čokoladnu braon nijansu – Dipdown. Naime, ovo je jedna od onih retkih neutralnih braon, nema crvenih pigmenata ni u tragovima, ne vuče na sivu ili crnu, baš je prava braon.

Formula je između gela i kreme, laka za aplikacijiju, meni još lakša nego kod L’oreal primerka. Pigmentacija je solidna – da bi se dobila puna, intenzivna boja kao u teglici potrebno je preći dva puta. I ovaj gel-lajner spada u trajnije i prilično je postojan na očima, a posle 6 sati ume da izgubi malo na intezitetu boje, ali zaista minimalno. Ne razmazuje se i ne preslikava na kapak, a kada je u pitanju uklanjanje skida se lakše od L’oreal i teže od Sephora ajlajnera. Još jedna bitna karakteristika je da se MAC sporije suši u teglici odnosu na L’oreal, a čuvam ih na isti način. Tekstura L’oreal-ovog ajlajnera je postala maaalo suvlja nego na početku korišćenja, dok za MAC to ne bih mogla reći.

Cena za MAC ajlajner je oko 3000 din za 3 grama.

Sephora Fingertip Eyeliner 01 Smart Black & 04 Easy Blue

Sephora Fingertip Eyeliner - 01 Smart BlackSephora Fingertip Eyeliner - 01 Smart BlackSephora Fingertip Eyeliner Swatch - 01 Smart Black01 Smart Black je intenzivno crna nijansa, dobre pigmentacije. U jednom prelazu daje punu boju, pa je čest izbor za “šminkanje na brzinu” – malo senke u pregibu, ajlajner i maskaru.

Sephora Fingertip Eyeliner - 04 Easy BlueSephora Fingertip Eyeliner - 04 Easy BlueSephora Fingertip Eyeliner Swatch - 04 Easy Blue04 Easy Blue – divna plava boja. Solidne pigmentacije što se vidi i na svočevima, ali ukoliko želite intenzivniju plavu potrebno je nadograditi.

Ove male bočice kriju ozbiljno dobre tečne ajlajnere iako se to možda na prvi pogled ne bi reklo. Ambalaža je specifična – zamisao je da se prst stavi u rupu na zatvaraču i u jednom potezu izvuče tanka linija. Ako vam se ovo čini kao nemoguća misija ne brinite, i dalje možete aplikator držati na klasičan način. Četkica je lagana za manipulaciju i generalno gledano moguće je postići visok stepen kontrole prilikom nanošenje jer aplikator je mali i omogućava dobar prilaz korenu trepavica.

Kada se radi o postojanosti, rekla bih da će se na kapku dobro držati jedno prosečno radno vreme pa i duže, sve dok ih ne dodirujete tj. trljate oči. Ipak, imajte u vidu da nisu potpuno otporni na vodu i suze i lako će se skinuti micelarnom vodom.

Cena pojedinačnog Sephora Fingertip ajlajnera je oko 1100 dinara za 2 ml.

Sephora Colorful Eyeliner 12 Animal Instinct

Sephora Colorful Eyeliner - 12 Animal instinctSephora Colorful Eyeliner - 12 Animal InstinctSephora Colorful Eyeliner Swatch - 12 Animal InstinctJedan od Sephora noviteta za ovu jesen su Colorful ajlajneri koji dolaze u trinaest zanimljivih boja koje možete donekle naslutiti prema boji zatvarača. Namerno kažem donekle naslutiti jer su same nijanse dosta lepše nego što ih ambalaža prikazuje. Animal Instict je u osnovi braon nijansa, prošarana zlatnim česticama koje joj daju skoro pa metalik završnicu. Koliko će se sjaj videti zavisi od osvetljenja, ali svakako je primetno da ovo nije još jedan običan smeđi ajlajner.

Pre aplikacije potrebno je dobro protresti bočicu i u tom slučaju nanošenje ide lagano. Dva sloja su potrebna za intenzivnu boju, ali ako želite suptilniji izgled biće dovoljan i jedan. Postojanost je slična sa ajlajnerima iz Fingertip linije, dakle, odlično će se držati sve dok ga ne dodirujete ili ne pokvasite.

Cena Sephora Colorful ajlajnera je 1650 rsd za 2,5 ml.

Na kraju, evo kako svi ajlajneri izgledaju zajedno…Eyeliner Comparison: Loreal vs Mac vs SephoraEyeliner Comparison: Loreal vs Mac vs Sephora

 Jeste li probale neki od ovih ajlajnera? Koji ajlajner vas je oduševio a koji razočarao?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Nikolina 06/09/2016 at 11:03

  Animal instinct :O kakva lepota! Joj pa moram što pre hahah :D L’orealov sam dobila za rođendan i super mi je baš, meni je čak i ta četkica koja dođe uz njega skroz korektna i snađem se lepo s njom :) Radujem se ovim hladnijim danima jer preko leta nešto nisam bila fan eyelinera pa im se sad vraćam.. :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 06/09/2016 at 19:25

   Aha – prelep :D A i ostale šljokičaste nijanse su divne, malo podsećaju na Urban Decay lajnere :)
   Nije četkica kod Lorealovog loša, nego ja ne umem da izvučem tananu liniju sa njom :DDD

 • Reply isidora 12/09/2016 at 07:57

  dopadaju mi se recenzije, fotke su odlice, a sefora mi je cini mi se od ovih svih koje si pokazala, barem po mom misljenju najbolja i kao crni i kao zlatni ajlajner! volela bih da znam otprilike koliko kostaju ;)
  http://highheelpoodl.blogspot.rs/2016/09/kylie-lip-kits-true-brown-k-and-dolce-k.html

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 12/09/2016 at 11:08

   Hvala mnogo Isidora :)
   Cene su napisane u tekstu, ali evo i ovde – Sephora Fingertip 1100, a Sephora Colorful 1650 rsd :)

 • Reply Oboji život 13/09/2016 at 10:42

  Loreal eyeliner je nešto što uvek imam “na stanju”. Oduševljava me što je doslovno nepotrošiv, čak i za mene – koju ni roditelji nisu videli bez ajlajnera. Ali, pored svih isprobanih četkica, najlakše ga nanosim sa onom koja dolazi u pakovanju. Odlična je za nas koje zahtevamo debelu liniju :-D

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 27/09/2016 at 19:17

   Nasmeja me ovim komentarom :DDD Dakle, rođena si sa ajlajnerom :DDD <3
   Slažem se, baš dugo traje, a za četkicu ne poričem da je dobra, samo je kod mene dobila drugu namenu :DD

 • Reply Fifty And Polished 19/10/2016 at 02:09

  Nikada mi nisu dobro stajali ajlajneri, zbog spustenih kapaka, ni u mladosti, a sada da ne govorim. Kada vidim taj MAC-ov, a posebno Sephorin Animal instinct, dobijem zelju da ponovo kupim jos jedan ajlajner, pa makar mi ne stajao dobro

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 23/10/2016 at 18:17

   Razumem dilemu jer i sama imam spuštene kapke :) Debelu liniju ne mogu da iznesem nikako, ali ona tanka, uz trepavice i sa laganim podebljanjem na spoljašnjem kraju može da prođe :)
   Sve u svemu – ne odustajem od ajlajnera! :DDD

  Leave a Reply


  4 + = 12