MAC Paint Pot Cream Eyeshadows
Lice, Šminka

MAC Paint Pot – Rubenesque i Constructivist

Kada se spomenu MAC Paint Pot senke, većina nas će prvo pomisliti na Soft Ochre ili Painterly, dve nijanse koje su slične boji kože i koje se često koriste kao baza drugim senkama. Čini mi se da ostale nijanse kod nas nisu toliko popularne, što je šteta, jer zaista ima lepih boja. Upravo dve divne boje su tema današnjeg posta, a radi se o nijansama Rubenesque i Constructivist…

MAC Paint Pot EyeshadowsMAC Paint Pot su kremaste senke spakovane u male teglice sa poklopcem na odvrtanje i sadrže 5 g proizvoda. Zamišljene su kao proizvod koji se može koristiti samostalno, kao klasična senka za oči, ali i kao baza za druge senke. Danas je dostupno 26 nijansi različitog finiša, od mat do metalik završnice, a često se u limitiranim kolekcijama može naći još neka zanimljiva boja.

MAC Paint Pot RubenesqueMAC Paint Pot Rubenesque SwatchMAC Rubenesque je breskvasto-zlatna nijansa sa mnogo zlatnog šimera (nažalost, moj fotoaparat ne hvata dobro sav taj divni šimer). Ova topla, svetlucava boja ima nežnu teksturu i blažu pigmentaciju koja se dodavanjem slojeva može nadograditi do pune. Samo je potrebno staviti tanak sloj i malo sačekati da se osuši pre nanošenja novog. Divna je u kombinaciji sa braonkastim nijansama ili kao topper preko neke tamnije senke.

Kao baza za senke je zanimljiva, ali ne naročito postojana, barem na mojim ultra masnim kapcima. Zato je, kao i sve ostale senke, nanosim preko nekog od standardnih prajmera, u tom slučaju na kapcima ostaje sve dok je ne skinem. Tekstura joj je glatka i meka, divno se blenda i može se čak i prstima naneti. Odlična za brzinsko šminkanje i jedna od onih nijansi koja samo uz maskaru dobro izgleda na kapku.

MAC Paint Pot ConstructivistMAC Paint Pot Constructivist SwatchMAC Constructivist je topla, bogata čokoladna nijansa sa vrlo sitnim sjajnim česticama. Ova senka ima odličnu pigmentaciju koja se, po želji, blendanjem može ublažiti.  Za braonkasti smokey eyes look mi je dovoljna samo ova boja, a volim i da je kombinujem sa prethodnom nijansom (Rubenesque na kapak, a Constructivist izblendan u pregibu).

I ovu nijansu nosim uz standardnu bazu za senke, a kako je nešto trajnija nego Rubenesque, ženama sa normalnim kapcima će se dobro držati i bez baze. Na kraju, moram da priznam da mi je Constructivist jedna od dražih braon senki u mojoj kolekciji, što zbog same nijanse, što zbog lakoće nanošenja.

MAC Paint Pots - Rubenesque & Constructivist SwatchesZajedničko za obe nijanse je da se veoma sporo troše, a kada se setuju ne mrdaju ceo dan. Multifunkcionalne su i lagane za rad, pigmentaciju je moguće dozirati, a dobro se kombinuju sa kremastim i praškastim senkama. Cena za pojedinačnu MAC Paint Pot teglicu je oko 2800 dinara, a kod nas ih možeta kupiti u MAC radnji (TC Ušće).

 Volite li kremaste senke? Koja vam je omiljena? Jeste li probale neku od MAC nijansi?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Tixi's beautery 24/11/2015 at 13:23

  Jao, i ja muku mučim sa masnim kapcima. Jedine senke koje mogu da na nanesem bez baze, a da traju su Korres kremaste, u olovci. Bas su dobre. A od ovih, mnogo mi se sviđa Rubenesque nijansa.

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 26/11/2015 at 14:17

   I kod mene je baza obavezna, svaka senka mi se nakupi u pregibu pre ili kasnije ako je ne stavim :)
   Odmah si me zainteresovala za te Korres senke :D

 • Reply Šminka je ljubav 24/11/2015 at 15:00

  Mnogo su lepe, posebno Rubenesque! Ove Paint Potove doživljavam kao baze, zbog one famozne dve najpoznatije nijanse, a sad mislim kako bi bilo interesantno imati neki i u zanimljivijoj nijansi, ako su postojane kao Painterly moglo bi mi se možda desiti i da nosim samo senku bez baze :D

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 26/11/2015 at 14:25

   Da, primetila sam da ih većina nas tako doživljava pa na ove lepe boje se ne obraća pažnja :) Rubenesque izdrži bez baze 5-6 sati na meni, Constructivist malo duže, ali ja navikla sa bazom i to je to :D

 • Reply Makeup Arena 24/11/2015 at 15:41

  Već dugo se razmišljam da kupim neko osim ovih koje imam, a koje su u takvim bojama da ih uglavnom koristim kao baze. Obje ove nijanse stavljam na svoju zamišljenu wish listu i obavezno ću da ih pogledam kada sljedeći put budem u Ušću :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 26/11/2015 at 14:27

   Razumem skroz, uglavnom se o njima priča kao o bazama za druge senke, pa ove u bojama ostanu nepravedno zanemarene, a ima lepih boja, stvarno :)

 • Reply andja 24/11/2015 at 16:37

  imam painterlz i bas sam za vikend isla da pipkam neke potove da se dopunim
  Constructivist mi je lepsa, jer izbegavam jaci shimmer na kapcima
  za sad mi je groundwork favorit

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 26/11/2015 at 14:31

   I ja sam se dvoumila između Groundwork i Constructivist :D Mislim da koju god da izabereš – nećeš pogrešiti :D

 • Reply Nikolina recommends 24/11/2015 at 18:53

  Constructivist <3

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 26/11/2015 at 14:32

   Nikada dovoljno braon nijansi, nikada… :D :D

 • Reply Tamara 25/11/2015 at 07:54

  Meni ova roze izgleda kao savrsena! Pigmentacijaaa je ludilo! Fotografije su ti predivne i ne sekiraj se sto nije uvatio simer jer sam se i bez toga zaljubila! :) <3

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 26/11/2015 at 14:37

   Hvala Tamara :*** Taj šimer joj svakako dodaje na lepoti, samo ga nije lako aparatom uhvatiti :D

 • Reply sparklygoddess 25/11/2015 at 12:35

  Iskreno nisam mnogo paznje obracala na Paint pots buduci da obozavam Color tattoo senke ali ova braon nijansa… Prelepa je i evo vec mogu da zamislim sebe kako je koristim za smokey eye :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 26/11/2015 at 14:42

   MAC ima više nijansi, ali Color Tattoo ne zaostaju mnogo što se tiče kvaliteta, i ja ih volim :) Da, za braon smokey eye dušu dala :D

 • Reply Alexis 06/12/2015 at 23:20

  Rubenesque je prelepa nijansa baš ona kakvu volim. Nikada nisam bila preveliki fan kremastih senki. Imala sam CHANEL kremaste senke u skoro svim nijansama.

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 08/12/2015 at 11:42

   Ah, i Chanel su divne, ali su u suštini drugačije od ovih :)

 • Reply beautyandbrains007 16/05/2016 at 16:39

  U pravu si s prvim asocijacijama na paint pot nijanse, ali Constructivist mi je baš konstruktivan. Very nice…

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 23/05/2016 at 14:15

   Mhm, Constructivist je vrlo praktičan, bar sa moje tačke gledišta :D

  Leave a Reply


  7 + 5 =