MAC Fix Plus
Lice, Šminka

MAC Fix+
Šta Je I Kako Se Koristi?

MAC Fix+ je jedan od onih proizvoda za koji većina nije sigurna šta mu je osnovna namena. Njegovo ime može navesti na pomisao da se radi o spreju za fiksiranje šminke, ali istina je da je mnogo više od toga i da se sa punim pravom o njemu može govoriti kao o multifunkcionalnom proizvodu.

MAC Prep + Prime Fix+ je lagani hidrirajući mist za osvežavanje i setovanje makeup-a. U suštini radi se o nekoj vrsti tonika na bazi vode i glicerina, obogaćenog antioksidansima i anti-iritansima: ekstraktom kamilice, krastavca, kofeinom i zelenim čajem. Ne sadrži alkohol, a miriše osvežavajuće jer ima mali procenat parfema koji na koži brzo ispari. MAC Fix+ dolazi u dve veličine – 30 ml i 100 ml, a cena za bočicu od 100 ml je bila oko 2600 – 2700 dinara kada sam ga poslednji put kupovala.

MAC Fix Plus Ingredients ListPakovanje je jednostavno, providna plastična bočica. Odličan detalj je zatvarač koji potpuno zakoči raspršivač sve dok čep ne okrenete blago u levu stranu, tek tada ga možete koristiti kao svaki drugi sprej. Nalazim da je raspršivač mogao biti i bolji, tj. da ne bi bilo na odmet da je maglica koju ispušta finija. Ovako moram baš dobro da ga udaljim (recimo 30-ak cm) kako ne bih završila sa vodicom koja se sliva niz lice.

MAC Fix plusIako ponegde nalazim da se spominje kao završni sprej koji će produžiti trajnost makeup-a, lično ne primećujem da je šminka postojanija kada ga na taj način nanosim. Ipak, za razliku od nekih drugih završnih sprejeva, Fix+ ne stvara osećaj težine ili filma na površini kože.

MAC Prep+Prime Fix +Evo na koji način možete upotrebiti MAC Fix+:

1. kao priprema za makeup, nakon kreme a pre prajmera, zaglađuje suve delove, dodaje sjaj i živost tenu. Ovaj način korišćenja posebno preporučujem suvoj ili zreloj koži, a na mešovitoj može se ciljano nanositi na delove koji su suvi ili se perutaju.

2. za tečne pudere koji su previše mat ili velike prekrivne moći, to se može ublažiti dodavanjem odgovarajuće količine Fix+ mista.

3. ako ste preterali sa količinom presovanih ili praškaškastih proizvoda, ili vam lice izgleda previše “puderasto”, Fix+ će neutralisati ovaj efekat, stopiti svu šminku, umekšati prelaze i generalno ulepšati makeup.

4. za oživljavanje sasušenih gel-lajnera i kremastih senki. Verujem da ovo može da funkcioniše i za tečne ajlajnere i maskare, ali lično to nisam isprobala. Evo kako moj pomalo osušeni kremasti ajlajner L’oreal Super Liner Gel Intenza izgleda bez i sa MAC Fix +.

MAC Fix Plus

5. za postizanje intenzivnijeg pigmenta svih kamenih i praškastih proizvoda. Ukoliko imate hajlajter ili senku koja nije najbolje pigmentovana, na četicu nanesite malo Fix+ tečnosti i odmah ćete dobiti proizvod izuzetne pigmentacije. To važi i za gliteraste senke i pigmente čije svetlucave čestice četkice za šminkanje ne hvataju dobro. Ono što je bitno naglasiti – uvek prskajte četkicu, a ne samu senku jer to može uticati na promenu teksture senke.

Evo i male demonstracije – na donjoj fotografiji su MAC Patina senka satenske završnice čiju nijansu obožavam, ali uvek moram da nadograđujem u nekoliko slojeva kako bi pigmentacija bila na zadovoljavajućem nivou i Golden Rose 212 mat nijansa za koju bih takođe volela da je pigmentovanja. Prvi svoč za obe senke urađen je iz nekoliko nanosa, dok je drugi dobijen u jednom potezu četkice nakvašene MAC Fix+ vodicom.

MAC Fix PlusDa zaključim, iako MAC Fix+ ne bih opisala kao apsolutno neophodan, moram priznati da se radi o vrlo praktičnom proizvodu koji često koristim i kojim sam zaista zadovoljna, te od mene dobija snažne preporuke.

Da li ste probali MAC Fix+? Znate li još neku njegovu namenu?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anonymous 22/11/2016 at 10:59

  E konacno neko da se seti i za ovakav post.
  Meni licno nije potreban, em je masna koza, generalno pazljivo biran senke dobre pigmentacije…ali znam da se devojke non stop zapitkuju kako, sta…

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 30/11/2016 at 17:08

   Mislim da ime proizvoda unosi zabunu, Fix+ sprej zvuči kao nešto što je za fiksiranje makeup-a :) Za pripremu i korišćenje na masnoj koži definitivno nije, slažem se :) Mada, za senke stvarno čini čuda :)

  Leave a Reply

  Antispam kod *