EOS Lip Balms: Strawberry Sorbet, Sweet Mint & Blackberry Nectar - Review
Lice, Nega

EOS Balzami Za Usne:
Strawberry Sorbet, Sweet Mint & Blackberry Nectar

Eos balzami za usne do sada nisu dobili mnogo prostora na blogu iako su proizvod koji u poslednjih godinu dana konstantno imam kod sebe. Priznaću da su me u početku odbijali svojom “izvikanošću”, ali nakon podužeg testiranja mogu reći da sam postala ljubitelj ovih simpatičnih loptica, uz napomenu da mi nisu sve arome jednako drage…

Kao što je mnogima već poznato, Evolution of Smooth (EOS) su hipoalergenski, dermatoliški testirani i 100% prirodni balzami za usne. Formulisani su bez naftnih derivata, glutena, ftalata i parabena, a 95% sastojaka je organskog porekla. Veliku popularnost uživaju i zbog svoje simpatične, a prepoznatljive ambalaže. Glatke plastične loptice na odvrtanje dolaze u raznim bojama, tj. ukusima/mirisima i imaju po 7 grama, a kod nas se mogu kupiti u DM drogerijama po ceni od 750 dinara.

EOS Lip Balms: Strawberry Sorbet, Sweet Mint & Blackberry Nectar - ReviewEOS Lip Balms - Strawberry Sorbet, Sweet Mint & Blackberry NectarMislim da sam i ranije spominjala na blogu da moje usne nisu izrazito suve, te da retko pucaju i ne bih ih svrstala u naročito problematične. Ipak, neophodna im je svakodnevna nega i zaštita, naročito kada boravim napolju ili u klimatizovanim prostorijama. Upravo u tim situacijama se oslanjam na EOS balzame, uvek ih nosim uz sebe i mažem po potrebi. Odlično štite, fino neguju i ne ostavljaju težak osećaj na usnama nakon aplikacije. Generalno gledano, pružaju zadovoljavajuću dnevnu negu, a uz Nuxe Reve De Miel koji koristim noću, predstavljaju dobitnu kombinaciju koja moje usne drži u dobrom stanju već skoro godinu dana. Ne smem zaboraviti ni prijatan, sladak ukus koji osetim svaki put kada obližem usne, a koji je lep propratni detalj ovim prirodnim balzamima.

Kod mene su trenutno u rotaciji tri EOS-a, svi su na bazi maslinovog ulja i pčelinjeg voska, obogaćeni karite puterom i vitaminom E. Dva su iz Smooth Sphere linije koja je dostupna kod nas i to su: Strawberry SorbetSweet Mint. Treći je Blackberry Nectar iz relativno nove Visibly Soft kolekcije koje nema kod nas, a koji je stigao do mene zahvaljujući dragoj Leni.

EOS Lip Balms Smooth Sphere Strawberry Sorbet, Sweet Mint & Visibly Soft Lip Balm Blackberry NectarRužičasta loptica je Strawberry Sorbet, balm sa ukusom/mirisom jagode. Ovo je prvi EOS balzam za usne koji sam probala i vrlo rado bih ga ponovo uzela. Dopada mi se mirisna nota i to što daje usnama lagani sjaj. Sastav pogledajte ovde.

Zelenkasti Sweet Mint mi je najmanje drag. Kako je na bazi mentola očekivala sam efekat hlađenja usana, ali kod mene hlađenje dolazi tek nakon 2-3 minuta intenzivnog zagrevanja i peckanja. Nije baš prijatan taj početni osećaj tako da ne verujem da ću ga ponovo kupiti. Na usnama se manje sija i čini mi se da ima malo intenzivniji miris nego prethodni, a lista sastojaka im je veoma slična.

Dvobojni, ljubičasti Blackberry Nectar ima nešto drugačiji sastav, a među sastojcima svoje mesto su našli voda i hijaluronska kiselina. Što se tiče efekta i osećaja na usnama, rekla bih da je teksturom mrvicu laganiji u odonsu na prethodna dva balma, ali se radi o zaista zanemarljivoj razlici.

EOS Lip Balms: Strawberry Sorbet, Sweet Mint & Blackberry Nectar

Kakvo je vaše mišljenje o EOS balzamima za usne? Imate li omiljeni ukus?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Joannes' view of life 18/10/2016 at 12:46

  Post je tako nezan i prijatan, slike tako deluju umirujuce… ❤ EOS je za nase uslove precenjen, iskreno ga ovde ne bih kupila. Imam priliku da ga koristim, jer mi je tata uzeo u inostranstvu po dosta povoljnijoj ceni, 5 balzama za 10 dolara. Meni su prijatni za dnevnu upotrebu, uz prethodnu pripremu sa dosta hranljivijim balzamima. Iako deluju higijenski, leti takvo pakovanje i nije bas pozeljno nositi sa sobom. Fino nahrani usne i pripremi pred nanosenje nekog mat ruza, sjaja ili olovke za usne. Za 750 din.po meni, bolje je kupiti teglu kokosovog ulja, najbolje vazelina ili tog Nuxe balzama, koji koristis. :) ❤

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 23/10/2016 at 18:38

   Hvala puno Jovana <3
   U pravu si, leti umeju da omekšaju, ali sve dok ih držim u torbi nije toliki problem, druga stvar je ako su baš izloženi direktnom suncu ili toploti… :)
   Što se tiče cene, najbolje je nabaviti ih u SAD gde su znatno jeftiniji :) U Evropi puna cena je nešto veća, oko 6 evra po komadu, pa pretpostavljam da su se njome vodili i kod nas…

 • Reply Charming Coco 18/10/2016 at 17:39

  Ja nisam nesto pretjerano opsjednuta sa eos labelima .. ali onako zanimljivo mi izgledaju ! Nisam primjetila da rade sad neki cudnovati posao na usnama ali eto , pakovanja su super :) Trenutno koristim Sweet Mint.

  http://www.charmingcoco.blogspot.ba

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 23/10/2016 at 18:40

   Meni su stvarno dobri u dnevnoj nezi :) I da, definitivno zanimljivo izgledaju :)

 • Reply Lena Novitz 18/10/2016 at 21:35

  Dosta sam vezana za njih, moram priznati, volim ih iz ovih i onih razloga :D I još moram priznati da mi u drafts stoji post sa radnim naslovom ‘eos kolekcija’ koji nikako da privedem kraju.
  Divan ti je post, prelepe fotografije, više se ko papagaj ponavljam, čitljiv tekst koji prati lep prizor i tako :D

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 23/10/2016 at 18:46

   Znam za ljubav i posvećenost EOS-ićima, i mene si zarazila, eto :D Jedva čekam da vidim kolekciju :D
   I hvala ti puuuuuno <3 <3 <3

  Leave a Reply


  − 8 = 1