Balm Balm Frankincense Deep Cleansing Balm Balzam za skidanje šminke
Lice, Nega

Balm Balm – Frankincense Deep Cleansing Balm

Volim ulja i balzame za negu i čišćenje lica. Imam utisak da kada ih koristim činim nešto zaista dobro za svoju kožu – nema grubog trljanja, nema isušene kože ili zatezanja. Zato danas pišem o jednom divnom balzamu za skidanje šminke napravljenom od organskih sastojaka.

Balm Balm je mala kompanija iz Velike Britanije koja se bavi proizvodnjom stoprocentne organske kozmetike i svoje proizvode ne testira na životinjama. Jedan od najprodavanijih proizvoda ove kompanije je Frankincense Deep Cleansing Balm, tj balzam za čišćenje sa uljem tamjana. Sa uljem tamjana se do tada nisam sretala. Nakon kraćeg istražovanja shvatila sam da njegovo mesto u ovom proizvodu ima smisla, pa me to još više učvrstilo u nameri da naručim ovaj balm. Kada je u pitanju nega kože, eterično ulje tamjana pomaže u nezi suve kože, podmlađuje je tj. deluje na bore i smanjenje ožiljaka. Deluje i protivupalno i smatra se da moze pomoći u lečenju akni i strija. U aromaterapiji se koristi za otklanjanje umora i napetosti.

Balm Balm Frankincense Deep Cleansing BalmPakovanje mi se odmah dopalo, tamna staklena teglica sa poklopcem koji se može čvrsto zatvoriti. Kada je balzam stigao iznenadila sam se koliko je ambalaža mala (u teglici ima samo 30ml), ali sada znam da se relativno sporo troši, pa mislim da bi mogao potrajati izmedju dva i tri meseca. Ono što bi mnoge moglo da odbije je miris. Moram da kažem da mi se u početku uopšte nije svideo. Jak biljni miris, pomalo citrusan, a pomalo i opor nije prijao mome nosu. Ipak, što sam više koristila balzam, sve više mi se dopadao. Primetila sam da mi prija da prvo razbudim svoje čulo mirisa pa tek onda krenem sa laganom masažom lica.

Balm Balm Frankincense Deep Cleansing Balm

Balm Balm Frankincense Deep Cleansing Balm

Balm Balm Frankincense Deep Cleansing Balm

Sam balzam je vrlo bogate, masne teksture. I veoma lepo i efikasno otapa šminku. Veličina jednog badema (ili nešto malo više) će biti sasvim dovoljna za celo lice. Ja ga blago protrljam među prstima i nanesem na obraze, čelo, bradu. Onda kreće nežna masaža, koja traje između dva i deset minuta (zavisi koliko imam vremena) i završava se tako što toplom vodom nakvasim peškirić za skidanje šminke, temeljno obrišem lice i nastavljam dalje sa svojom negom (u mom slučaju sledeći je neki nežni gel za umivanje). Nakon brisanja tj. skidanja šminke ovim balzamom, koža je meka, na dodir nežna, nema ni traga isušenosti.

Što se tiče podmlađivanja kože i delovanja na bore, to nisam primetila, a moram priznati da nisam ni očekivala. Mislim da je potrebno ovakve proizvode koristiti mesecima (pa i godinama) da bi se videli rezultati. Ipak, masirajući lice (sa ovim ili nekim drugim proizvodom) podstičemo cirkulaciju koze lica i učvršćujemo njen tonus, pa svakako radimo nešto korisno ;) Na slikama se vide i Balm Balm peškirići, ali njima nisam preterano zadovoljna. Volela bih da su malo nežniji i deblji, tj da su kvalitetnije napravljeni.

Balm Balm Frankincense Deep Cleansing Balm ingredientsSve u svemu, dopada mi se ovaj proizvod kao i njegovi sastojci, samo bih volela da dolazi u većoj mililitraži. Rok trajanja ovog balzama je 12 meseci. Balm Balm Frankincense Deep Cleansing Balm se može kupiti na sajtu feelunique.com, cena je oko 12€ za 30 ml.

Na koji način vi skidate šminku? Da li uopšte koristite balzame i ulja za skidanje šminke?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Chicfee 06/04/2015 at 17:35

  Već sam prije čula za Balm Balm i iskreno baš me zanima jer ga hvale. Najčešće skidam šminku sa uljima ili nekad sa gelom za čišćenje lica. No voljela bih isprobati i balzam. Blog ti je jako lijep i zanimljiv! :)

  • My Beauty Column
   Reply My Beauty Column 06/04/2015 at 18:25

   Hvala ti puno :) Ulja i balzami su i meni brzo prirasli srcu i sigurno ću na blogu još pisati o takvim skidačima šminke ;)

  Leave a Reply


  3 + = 8